Петър Курдов направи сравнение между Уелтън от Левски и национала Кирил Десподов

7 Dni Sport20.12.2023
Сърбия - България, Кирил Десподов

Бившият футболист на Левски Петър Курдов говори пред „SportLive.bg“, анализирайки представянето на отбора през есента.

Той сподели мнението си и за случващото се на „Герена“ покрай конфликта между организираните привърженици и мажоритарния собственик Наско Сираков.

„Мисля, че спечелването на титлата е една химера за Левски. Сега слушам, че пак започват с обещанията, както навремето по всички партийни организации се даваха предколедни и предновогодишни обещания. Нямам нищо против това, което хората навремето обещаваха и го вършеха. За разлика обаче от сегашните управляващи и случващото се в момента не мисля, че някой ще се хвърли на амбразурата с голи ръце и гърди да оправи Левски, докато е там мажоритарният собственик. Това е, което чувам от хора, които обичат клуба не по-малко от него. Класирането в момента само по себе си говори, че нещата не вървят във възходяща линия, както иска нашата многомилионна аудитория. Да видим отбора в челната тройка и да се бори за нещо по-престижно“, заяви Курдов.

Той коментира и темата за срещата на мажоритарния собственик Наско Сираков с феновете.

„Слушам фенклубовете какво говорят. Вече свикнахме да гледаме на единия ден протест, а на други ден – контрапротест. Първо привържениците написаха едно–две съобщения към него (б.р. – Наско Сираков), че не го желаят и имат други виждания по въпроса и да им джироса акциите на клуба. Той каза, че това няма да стане с лошо, а само с добро. На другия ден прочетохме подкрепа от много наши фенове в полза на мажоритарния собственик на Левски. Аз мисля, че това нещо не отговаря на истината“, каза Курдов.

Славният нападател говори и за интереса от чужди клубове към играчи на Левски.

„Нагледали сме се на такива фалан фъстъци. Имат оферти, откъде – от космоса?! Мисля, че информациите за интерес от Айнтрахт и т.н. са крайно несериозни. Аз пожелавам да се осъществи нещо, защото клубът има крещяща нужда от свежи пари. Дано да станат нещата. Аз обаче ще направя една съпоставка между Кирил Десподов и нашия Уелтон. Първият е национал на България, капитан на отбора, голмайстор, Футболист на годината, играеше в Лудогорец, стана шампион и носител на Купата на страната и го продадоха за 2,5 млн. евро. Там тези суми, които се мъдрят начело с мажоритарния собственик – 3 милиона евро, 5 милиона… Мисля, че това е химера и трудно може да бъде осъществена“, каза Курдов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ