Хайде гонете го този министър! Ужас с нараненото дете в Зимния дворец, пуснали го така на леда

7 Dni Sport19.12.2023
Министър Димитър Илиев,

Децата, които не тренират в Зимния дворец, не за първи път били оставени без съблекалня, разказа майката на Мартина

Състезателката по фигурно пързаляне излезе на леда със спукани капиляри заради неосигурена съблекалня и часове чакане в студените коридори на Зимния дворец в София. Тази ситуацията се разиграва на Държавното първенство по фигурно пързаляне, проведено в неделя, разказаха в „Тази сутрин“ по „бТВ“.

Мартина е състезател от шест години,. Когато отива на състезанието, се оказва, че за нея няма осигурена съблекалня. Заради студа капилярите ѝ се пукат и тя трябва да излезе на пързалката с кървящ нос.

„Не знаехме, че няма да има съблекалня. Отидохме за държавното първенство в 10:30 часа, тъй като имаха задължителна тренировка. Оказа се, че няма съблекалня, следобед към 15 часа преди старта бяхме в Зимния дворец. Децата, които не тренират в Зимния дворец, бяха оставени без съблекалня“, разказа Кирилка Ангелова.

„Родителите бяхме облагодетелствани, защото имаше място, на което да пием чай и да се стоплим“, каза тя.

Ангелова обясни, че това не е единичен случай, но е първи при такива температури. По нейни думи при много от състезателите стои въпросът дали изобщо да се състезават под българския флаг, ако стигнат до световни шампионати. Причината била именно отношението, което получават младите спортисти на роден терен.

От Министерството на младежта и спорта съобщиха за „бТВ“, че ще направят проверка. Това обаче е обичайна практика в проваления мандат на министър Димитър Илиев. Досега не е излязъл резултат от нито една разпоредена от него проверка. Очевидно некадърният пенсиониран пилот знае, че е пътник при ротацията и не си дава много зор.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ