Х ли е мачът ЦСКА – Левски днес? А и с този съдия дето си сложиха…

7 Dni Sport27.04.2024
георги кабаков
Левски - ЦСКА, Георги Кабаков, Брадли Мазику

Съдия №1 у нас Георги Кабаков за осми пъти ще ръководи шампионатен мач между вечните съперници. Днес Левски ще се опита да прекъсне негативна тенденция при пловдивчанина – до момента не е печелил.

ЦСКА два пъти е ликувал в изминалите седем двубоя, а пет от тях са завършвали без победител. Интересното е, че червени и сини са в серия от пет ремита при Кабаков.

По-детайлен поглед върху двубоите показва, че арбитърът е свирнал 3 дузпи, като наред с това е показал и 6 червени картона в сблъсъците.

Още в първото си дерби между „сините“ и ЦСКА той посочва бялата точка – на 8 март 2014-а, като от нея точен е Емил Гъргоров, който носи победата на армейците с 1:0.

Този двубой обаче спокойно може да бъде запомнен и като „червеното дерби“. Причината е, че реферът дава цели 6 червени картона – по 3 за съперниците. Борис Галчев от армейците поема към съблекалнята още в 29-ата минута, а в 68-ата го последва и Станислав Ангелов-Пелето от сините, който прави дузпата.

В 90-ата Ларсен Туре рита вратаря на тима от Борисовата градина Райс М“Боли, който го удря с топката и настава меле. А след края на срещата червени картони получават Владимир Гаджев и Омар Косоко – двамата са в основата на расистки скандал, който обаче бързо затихва.

На 20 юни 2020-а Кабаков отсъжда два 11-метрови наказателни удара – по един за всеки тим, а Левски и ЦСКА правят атрактивно 3:3 на националния стадион, припомня „Тема спорт“.

Баланс: 7 мача, 2 победи за ЦСКА-София, 5 равенства, голова разлика 11-7 в полза на ЦСКА.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ