Лудогорец за пети път в Швейцария, търси първа победа

Лудогорец - Фенербахче, Спас Делев

Българският шампион Лудогорец ще се изправи срещу швейцарския Сервет в плейофите за достигане до осминафиналите на Лигата на конференциите. Това е трети различен съперник от тази държава за „орлите“, които все още нямат победа в Швейцария.

За първи път съдбата отреди на разградчани да пътуват до Швейцария през 2013/14. Тогава опонент в плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионска лига бе Базел. Лудогорец загуби първия мач на стадион „Васил Левски“ с 2:4. На реванша Базел се наложи с 2:0.

12-кратният шампион на България още два пъти се срещна с Базел, и двата пъти в груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир.

През сезон 2014/15 отборът на Георги Дерменджиев записа първата победа на български тим в групите на Шампионска лига, налагайки се с 1:0 над Базел в София. Швейцарците тогава спечелиха с 4:0 у дома.

Двата тима играха един срещу друг в групите на първия по сила турнир на УЕФА и през 2016/17. Тогава те си размениха по едно равенство – 1:1 на „Санкт Якоб Парк“ и 0:0 на Националния стадион „Васил Левски“ в София.

Лудогорец имаше и още едно швейцарско предизвикателство през годините. През 2018/19 „орлите“ се изправиха срещу Цюрих в груповата фаза на Лига Европа. В Швейцария българският тим загуби с 0:1, а у дома, вече на „Хювефарма Арена“, завършиха наравно 1:1.

На 15 февруари Лудогорец ще гостува в Швейцария, а седмица по-късно – на 22 февруари ще приеме Сервет, където играе бившият ляв бек на ЦСКА Брадли Мазику, в Разград. До момента в осемте мача срещу швейцарски отбори разградчани имат 1 победа, която е в България, 3 равенства и 4 загуби.

ЛУДОГОРЕЦ В ШВЕЙЦАРИЯ

4 мача
0 победи
1 равенство
3 загуби
8:1 голова разлика

ЛУДОГОРЕЦ СРЕЩУ ШВЕЙЦАРЦИ В БЪЛГАРИЯ

4 мача
1 победа
2 равенства
1 загуба
4:5 голова разлика

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ