Стражата на Георги Илиев: Минаха толкова много години, време е да кажа истината за нощта, в която Локо Пловдив стана шампион, сумата е 1 млн. лева за 24 часа

7 Dni Sport18.12.2023
Жоро Илиев,

Популярният културист Димитър Димитров, който е бивш охранител на Георги Илиев, разказа интересна случка от 2004 година, когато Локо Пловдив стана шампион на България по футбол. Тогава собственикът на смърфовете и хората му са изхарчили 1 милион лева за една вечер.

„При Жоро беше пълното спокойствие – разказва Димитров за онези години. – С едни черни костюми по цял ден ходехме по ресторантите. Сутрин, обед и вечер се ядеше и се пиеше. Той беше наясно, че това нещо няма да продължи вечно, но не се пазеше панически.

Всеки, който го види – респект. Никого не е върнал с молба за помощ. Независимо за каква сума става въпрос. Не е връщал хората, такова уважение имаше. Но така си беше построил нещата, че и никой не го предаваше. Играеше като добрия и лошия в едно. С усмивка ти показваше колко е добър и как можеш да изчезнеш. Имал съм безкрайно уважение към този човек, защото се разбирахме с един поглед. Винаги е бил уважителен към всички. Останалото са легенди.

Кои са най-големите разходи, които си е позволявал? Веднъж, когато Локо Пловдив станаха шампиони на България, в багажника имаше 1 милион лева. За една вечер свършиха! Всеки идваше, бъркаше и си взимаше. С обяснението: „Шефът ме праща, шефът ме праща“.

Виждал съм известни певци и певици, които бяха близки до него. Бъркаха и си взимаха по 100 хиляди лева. За клипове, за участия… Ето такива буци с банкноти бяха, а багажникът беше пълен. Всеки ден се пълнеше и всеки ден свършваше до вечерта. Събирали сме се на вечеря по 50 човека. Сметката примерно идва 10 хиляди лева, а Жоро вика: „Дай му 20 000″. Навсякъде е така. Аз имах заплата и си работех, но той (Жоро Илиев) ни раздаваше пари, когато му беше кеф и играеше черно тото. Залагаше на футболни мачове. И когато спечели, не си взимаше парите за него, а ги даваше на нас. Играеше просто за тръпката и губеше милиони. Но ако спечели, не му беше кеф да си ги прибере“, разказва Димитров.

Невероятната история на световния шампион по културизъм преминава през обрати, достойни за филм. От боксов талант, през дългогодишна присъда, бягство от затвора и как става тартор по време на присъдата си… Димитров разказва за работата при босовете на групировката ВИС Мето Илиенски и Георги Илиев. Защо смята Илиенски за жив и благодари на Главния за помощта в старта на кариерата си в културизма, довела до световно злато. Истории за скъпи покупки и мафия.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ