Лудогорец чака съперника си в Лига на конференциите

7 Dni Sport18.12.2023
Лудогорец - Фенербахче, Отбор

Днес Лудогорец ще научи съперника си за плейофния кръг в Лига на конференциите.

След 15.00 часа в швейцарския град Нион ще се изтегли жребият за директните елиминации в третия по сила европейски турнир на УЕФА.

Участие в него ще вземат завършилите на второ място отбори в своите групи, както и заелите трето място в групите от Лига Европа. Победителите от съответните двойки ще играят на 1/8-финалите от третия по значимост турнир на европейската футболна сцена. Там вече ги очакват отборите на Лил, Макаби Тел Авив, Виктория Пилзен, Клуб Брюж, Астън Вила, Фиорентина, ПАОК и Фенербахче.

Към Лудогорец се присъединяват тимовете на Слован Братислава, Гент, Динамо Загреб, Бодьо/Глимт, Легия Варшава, Ференцварош и Айнтрахт Франкфурт, които бяха подгласници в своите групи в ЛК.

Шампионът на България ще се изправи между един от следните съперници , отпаднали от Лига Европа – Олимпиакос, Аякс, Бетис, Щурм Грац, Роял Юнион СЖ, Макаби Хайфа, Сервет и Молде.

Лудогорец ще бъде поставен и ще домакинства във втората среща на 22 февруари 2024 г. Седмица по-рано разградчани ще гостуват.

Автор: „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ