Астън Вила чака Лудогорец на 1/8-финал в Европа, ето 8-те съперника на „орлите“, ако прескочат плейофа

7 Dni Sport16.12.2023
Лудогорец - Интер, Лига Европа,

Лудогорец победи с 1:0 Нордселанд в последен мач от групите на Лига на конференциите, а успехът изпрати “орлите” в елеминационния плейофен кръг на турнира.

Там, като втори в групата, българският шампион ще е в урната на поставените и ще се изправи срещу един от осемте тима, завършили на трето място в своите групи, но в Лига Европа.

Това означава, че Лудогорец ще е домакин на реванша срещу някой от следните отбори: Олимпиакос, Аякс, Бетис, Щурм Грац, Унион Сен Жилоа, Макаби Хайфа, Сервет, Молде.

Жребият за плейофния кръг ще се тегли на 18 декември понеделник от 15:00 часа в Нион. Първият мач ще е на 15 февруари 2024 г., а реваншите – седмица по-късно.

Ако Лудогорец елиминира своя съперник, ще е в урната на непоставените при жребия за 1/8-финалите и ще играе срещу някой от победителите в 8-те групи на Лига на конференциите, които, по правилник, прескачат плейофния кръг. Там е английското страшилище Астън Вила. Бирмингамци са хитът на сезона във Висшата лига и към този момент заемат третото място на две точки зад лидера Ливърпул.

Противник на Лудогорец за 1/8-финалите ще е някой от следните 8 тима: Лил, Макаби Тел Авив, Виктория Пилзен, Брюж, Астън Вила, Фиорентина, ПАОК, Фенербахче.

Този път обаче българският шампион ще е гост на реванша. Жребият за този кръг е предвиден за 23 февруари.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ