Ръководството на ЦСКА запретна ръкави. Паралено със стадиона и шампионска селекци, стартира многомилионна инвестиция.

7 Dni Sport15.12.2023
Литекс - Черно море, Гриша Ганчев

Новият музей на „Българска армия“ ще е интерактивен, вече има оферти за разчистване на стадиона

Паралелно с възстановянето на стадион “Българска армия” ЦСКА инвестира сериозно и в базата си.

В момента ще бъде направена нова столова, както и стая, където играчите могат да почиват и да се забавляват. Тя ще бъде на мястото на старата, която бе разрушена преди време.

“Червените” планират новият музей на стадиона да бъде интерактивен. Там ще бъдат пренесени и части от стария стадион.

В момента вече има и три оферти за разчистване на мястото за поставянето на новите фундаменти. Вероятно след Нова година ще бъде избран изпълнител на работата.

Фундаментите пък ще бъдат построени в заводски условия, за да не се замърсява парковата среда, и ще бъдат вкарани на място. Така ще се избегне огромна част от строително-монтажните работи.

ЦСКА смята да се справи в рамките на 18 месеца след началото на разчистването.

Основен проблем остава намирането на подходящи терени за тренировките на юношите до 14 години в клуба, защото малките трудно ще бъдат транспортирани до Панчарево, където отиват по-големите. Със задачата се е заел изпълнителният директор Филип Филипов.

След построяването на новия стадион ще останат още две язви в Борисовата градина, които не интересуват никого.

Бившият колодрум е държавна собственост и стои ръждясал и опасен вече десетилетия. Над него е бившата къпалня “Мария Луиза”, която е частна.

Държавна е и дупката до станцията на метрото, където през зимата има пързалка, а през лятото – заведения на открито, което едва ли пасва на естетиката на една европейска столица.

Халф на “Дармщат”, който е последен в Бундеслигата, е в плановете на ЦСКА за зимна селекция. Търси се и спешно ляв бранител, защото там има проблеми на този пост.

Вратарят Густаво Бусато се очаква да преподпише с ЦСКА. Той вече е чужденецът с най-много двубои за “червените”. Бусато вече е в родината си и не е изключено да му бъдат подадени документите и за роден паспорт, след като толкова дълго време играе у нас. В Борисовата градина има проблеми с чужденците извън ЕС. Може би ще се реши от само себе си, ако Естрада бъде върнат на отбора си след наема.

Капитанът на “червените” Иван Турицов пък си пусна снимки от мача от Шампионската лига “Цървена звезда” – “Манчестър Сити”, който се игра в Белград.

Част от агитката на клуба начело с Иван Велчев-Кюстендилеца пък бе в Нюкасъл за двубоя с “Милан”.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ