Отборът на Юргорден си връща Фон Витри от Разград

7 Dni Sport14.12.2023
Лудогорец - ЦСКА, Аслак Фон Витри, Джонатан Линдсет

Защитник на Лудогорец може да се върне в шведския елит, пишат местните медии. Става въпрос за десния бек на разградчани Аслак Фон Витри, който е в плановете за селекция на Юргорден, пише „fotbolldirekt.se“.

Норвежецът има договор с орлите до юни 2025-а. Една от опциите за Юргорден е взимането на Фон Витри под наем, а другата да бъде платена откупната му клауза.

През миналия сезон клубът от Стокхолм завърши на четвърто място в Алсвенскан и амбициите за новата кампания са за място в призовата тройка. Както е известно, шампионатът в Швеция е с обратен календар – пролет-есен.

Спортният директор на Юргорден Бо Андерсон, който е легенда на клуба, вече е започнал стъпки за евентуалното връщане на норвежеца в тима. В периода 2019-2021 Аслак фон Витри записва 75 мача за стокхолмския гранд във всички надпревари. Оттам следва трансфер в нидерландския АЗ Алкмаар, за да акостира в Разград през август 2022-а. През този сезон десният бек записа дотук 30 мача, като половината от тях – 15, са в Първа лига. Във всички 30 срещи вкара и 3 гола плюс 11 асистенции, с което е грабнал окото на Бо Андерсон.

Според изданието сегашната ситуация е идеална Юргорден да излезе с оферта за играча.

С идването на Георги Дерменджиев бранителят се превърна в почти несменяем титуляр. Онзи ден преди мача с ЦСКА на „Армията“ обаче се контузи на загрявката.

Според запознати норвежецът не е единственият, за когото се очаква оферта от чужбина през зимата. Интерес има още към Бърнард Текпетей, вратаря Серджио Падт и халфа Якуб Пьотровски.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ