Наско Сираков: На 100% стоя зад Николай Костов, както стоях зад Станимир Стоилов

7 Dni Sport13.12.2023
Берое - Левски, Николай Костов

Мажоритарният собственик на Левски коментира актуалната ситуация при „сините“ в спортно-технически план. Сираков обяви, че стои зад старши треньора Николай Костов, като коментира и договорите на Андриан Краев и Жереми Петрис.

„На живот и смърт е участието на Левски в Европа всяка година. Поне в съзнателния ми живот това е задължителна цел. В този случай още повече. Там се участва, когато го заслужиш на терена. Ние ще направим всичко възможно през пролетта да изглеждаме по такъв начин, че да заслужим участието си в Европа“, заяви Сираков.

„Миналото лято Манчестър Сити станаха европейски шампиони и Гюндоган си тръгна без пари. Това е футболист за 150 милиона евро. Не е нищо ново под футболното слънце. Случва се във всеки един отбор. Анди Краев и Петрис имат договори за още 6 месеца. Не се знае какво ще се случи. Те трябва да си заслужат мястото в Левски. Ако треньорът прецени, може да ги използва“, продължи той.

„Защо ми задавате въпроса за треньора? Трябваше преди една година да ми го задавате. Не ми е минавало през главата да сменям Николай Костов. Резултатите са по-добри от миналата година. На 100% стоя зад Николай Костов, както стоях зад Станимир Стоилов. Той е и ще бъде треньор на Левски“, категоричен бе Наско Сираков.

„Такава цел не съм поставял (б.р. – титла). Борето (б.р. – Даниел Боримиров) я постави. За мен беше очакван спадът в резултатите, не в играта. В 90% от мачовете, които не спечелихме, трябваше да спечелим с оглед показаното на терена. Безобразно ни бяха отрязани главите в определени мачове. Получиха се немалък брой непредвидени контузии на водещите ни играчи. Ние нямаме тази възможност като Лудогорец и ЦСКА да разполагаме с 25 почти равностойни футболисти. Играем с много по-малко хора. Всяка една контузия или наказание на основен футболист се отразява на представянето на отбора.“

„Борето е прав, че сме най-младият отбор. Очаква се, когато напрежението натисне футболистите това да им се отразява. Не мога да съм недоволен от желанието и представянето им в повечето мачове, които не спечелихме. Ще има входящи трансфери, а и постовете, на които на първо време търси играчи, са постовете на Анди Краев и Петрис. Търсим и на други постове. Някъде сме намерили“, каза още Наско Сираков.

Собственикът на Наско Сираков си отговаря спокойно на въпросите на журналистите за клуба Левски. Даниел Боримиров също се включва, а Борислав Георгиев говори за финансовите въпроси около отбора.

Автор: „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ