ЦСКА се огледа в опитен играч с 8 трофея с Лудогорец, желае да разпише за правата му

7 Dni Sport09.12.2023
ЦСКА, нестор Ел Маестро

Лудогорец ще се раздели с централния защитник Игор Пластун през следващата седмица.

Украинецът не намира място дори в групата за мачовете и вече е информиран от ръководството, че може да си търси нов отбор.

Той така и не успя да заслужи доверието на новия треньор Георги Дерменджиев, който го прати във втория отбор. Пластун има едва 3 мача в Първа лига през кампанията.

Въпреки раздялата с Игор Лудогорец може и да не търси подсилване на поста през зимата. Причината е, че орлите разполагат с Диниш Алмейда, който бе привлечен в началото на 2023 година. Португалецът обаче получи тежка контузия в коляното и все още няма официален дебют за тима.

Автор: „Тема Спорт“

В същото време български ежедневник пише, че ЦСКА има интерес към въпросния играч. Игор Пластун има 8 трофея с отбора на Лудогорец и притежава опит, с който може да допринесе дълбочина в състава на „армейците“, именно таква се търси за шампионска титла.

Игор Пластун е изиграл 166 мача за Лудогорец, в които е реализирал 6 гола, дал е 3 асистенции, изкарал си е 18 жълти картоно и 1 червен, според статистиката на „transfermarkt.com“ – специализиран сайт за числата около футбола.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ