Нестеров се класира на финал в Кувейт

Пьотр Нестеров,

Националът на България Пьотр Нестеров се класира за финала на двойки на турнира в Ал Захра (Кувейт).

Нестеров и Александър Бакши (Грузия), четвърти поставени, победиха номер 2 Джилс Хъси (Великобритания) и Алекс Кнаф (Люксембург) с 6:4, 6:2 за малко повече от час.

Така за трофея те ще срещнат утре водачите в схемата Дакс Дондерс и Сидан Понтджодикромо (Нидерландия).

20-годишният българин се стреми към трета титла при дуетите в състезанията на Световната федерация ITF и втора за сезона след успеха в Шарм Ел Шейх (Египет) през март.

Нестеров беше елиминиран по-рано днес в надпреварата на сингъл след поражение от третия в схемата Реми Бертола (Швейцария) с 4:6, 6:7(5) след 2:10 часа игра.

Българинът, поставен под номер 7, загуби първия сет след ключов брейк на съперника в деветия гейм, а във втората част навакса пробив пасив, но в тайбрека допусна обрат, след като водеше с 5:4 точки.

Така Нестеров той претърпя едва втора загуба в последните си 16 мача във веригата на ITF в Кувейт, където спечели два турнира от същия ранг отново в Ал Захра в края на октомври и в началото на ноември.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ