Галина Иванова – Кали: Ще разкажа цялата истина за мен и Слави Т. Трифонов, той е виновника

7 Dni Sport05.12.2023
Screenshot 2023-12-05 at 10.09.26

Кали е родена с името Галина Иванова на 2 октомври 1975 г. в София. Артистичният й псевдоним е измислен от Слави Трифонов. Изпълнителката от дете мечтаела да стане певица. Талантът й е бил забелязан още когато е била 15-годишна, на сватба, когато поканената певица не е дошла и Галина е пяла вместо нея. В края на празненството приема предложението на оркестъра да стане негова солистка. Кали е един от изпълнителите, поканени за участие във възпоменателни концерти в памет на евреите, преследвани по времето на Хитлер, организирани в местността Маутхаузен в Австрия, припомнят колегите от „България Днес“.

– Кали, как станахте певица?

– Да стана певица е моята детска мечта, която за щастие осъществих! Пея, откакто се научих да говоря. Помня, че когато бях на 5 години, изпях „100 кила ракия давам“ на Тодор Колев и всички бяха много впечатлени от изпълнението ми.

– Как се превърнахте в една от най-популярните български изпълнителки?

– Когато бях на 15 години, на сватбата на брат ми станах да го поздравя с оркестъра, който свиреше на празненството. Те ме харесаха и ми предложиха работа. Оттам започна кариерата ми, минавайки през много групи и оркестри.

Чуваше се за мен в покрайнините на София и след това в центъра се говореше, че има млада добра певица. Работих основно с роми и минах през различни музикантски школи, от които се научих на сценично поведение, да изграждам репертоара си и много други неща.

Тогава имаше традиция български музиканти да пеят сръбско в чужбина. Аз заминах и след като се завърнах в България, започнах работа в столично заведение. При едно посещение в заведението Слави Трифонов ме забеляза и изпрати хората си да ходатайстват, за да подпиша договор с тогавашната „Българска музикална компания“. Така стартира кариерата ми като Кали.

– Как се роди този псевдоним?

– Това е артистичният псевдоним, който Слави измисли за мен. Веднага го харесах и одобрих, защото винаги съм се увличала по индийската култура и дори съм кръстена на богинята Кали.

– Какъв беше първият ви хонорар?

– Когато бях на 15 г., ми плащаха 40 лв. на вечер, което беше страхотно, защото тогава заплатата беше 220 лв. Но нито тогава, нито към днешна дата не съм се изявявала като звезда или известна личност. Цялата тази популярност дойде като нещо естествено и нормално. Аз съм обикновен човек, на който му се е случило професията му да е свързана с това да го познават, да пее и да се занимава с изкуство.

– Има ли дискриминация към различните у нас?

– Не толерирам никакъв вид дискриминаця към различните. Единствената допустима дискриминация е между добри и лоши. Човек може да бъде добър ром, добър хомосексуалист и добър различен човек. Смятам, че в България се налага тенденция за отшумяване на дискриминацията и приемане на различните. Лошото е, че има хора, които започват да безчинстват с цялата толерантност и да злоупотребяват със специфичното си положение.

– Как решихте да завършите психология и философия?

– Аз съм човек, който постоянно иска да учи нещо ново. Така стана и с тези направления – бяха ми интересни и реших да се впусна в това приключение.

Към днешна дата не съжалявам и ако някой ми предложи да преподавам философия в столично училище, с най-голямо удоволствие ще се съглася. Изключително приятно ми е да работя с млади хора и смятам, че имам доста интерактивни подходи към това да ги накарам да харесват това знание, защото то наистина е много интересно.

Колкото до психологията, трудово организационната психология, която завърших, е трудно внедрима в сферата на сивата икономика, която е начин на работа и мислене в България. Вярвам и се надявам, че това ще се промени в бъдеще.

– Как ще посрещнете предстоящите празници?

– За мен е изключително важно да се събера със семейството си на Бъдни вечер. Това е най-светлият празник и по обичай го прекарвам с цялото си семейство.

Ще отбележа Рождество Христово в компанията на децата, майка ми, брат ми и половинката ми. Колкото до Нова година, не зачитам този ден за особен празник и съм го ангажирала с работа.

Снимка: От Официалния Инстаграм профил на Кали


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ