Крумовград удари Берое с ранен гол и прекъсна негативната си серия

Крумовград - Черно море, Отбор
ФК Крумовград - Лудогорец,

Крумовград победи Берое с 1:0 като домакин в мач от 19-ия кръг на efbet Лига. Единственият гол в срещата бе дело на Ренан Ареяс в 15-ата минута, който с превъзходно изпълнение донесе първи успеха на отбора на Станислав Генчев от 27-и октомври. Това бе първа победа за Генчев начело на Крумовград.

С успеха, тимът воден от Генчев, събра 21 точки и се изкачи до 11-ата позиция в таблицата. Берое е на 9-ото място с три пункта повече.

Още в първата минута Берое можеше да открие резултата. Джани Политино центрира към Майк Севайос, но нападателят не успя да засече топката, която достигна до Вини Трибуле. Той стреля от малък ъгъл, но капитанът на домакините Божидар Кацаров изчисти от голлинията.

В 15-ата минута Крумовград поведе в резултата. Патрик Луан проби по лявото крило и подаде към Ренан Ареяс, който със страхотен удар от движение прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Родриго Ачинели.

Гостите можеха да изравнят почти веднага. Трибуле проби по левия фланг, справи се с Кацаров и опита с техничен удар да преодолее Благой Макенджиев, но топката премина малко над напречната греда. Малко след това французинът пробва късмета си с глава, като този път изпълнението му бе точно, но Макенджиев се намеси.

В 30-ата минута Крумовград създаде нова хубава атака. Серкан Юсеин центрира към Раян Сенхаджи, но изстрелът с глава на защитника бе неточен.

Две минути след началото на второто полувреме Берое организира хубава атака. Трибуле проби по левия фланг и върна топката на границата на наказателното поле към Сегундо Пачаме. Той стреля от движение и ударът му бе точен, но защитник на Крумовград блокира изпълнението. При ситуацията останаха сериозни съмнения за игра с ръка на бранител на домакините. Ситуацията бе разглеждана с ВАР, но решението на главния съдия Петър Кузев не бе променено, въпреки че имаше основания за 11-метров наказателен удар.

В 63-ата минута Вячеслав Велев отправи коварен удар от далечно разстояние, но изпълнението му премина на няколко сантиметра от десния страничен стълб. Две минути по-късно, след разбъркване в наказателното поле на Берое, топката стигна до Сенхаджи. Изстрелът му обаче бе неточен.

Две минути преди края на редовното време Крумовград можеше да вкара втори гол. Александър Колев подаде към Ареяс, който продължи към Жеферсон Манярес. Появилият се като резерва футболист стреля от далечно разстояние, но Родриго Ачинели се намеси.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ