Паро Никодимов: ЦСКА много да внимава със Славия

Аспарух Никодимов

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов сподели пред „Мач Телеграф“ мнението си за победата над Етър с 2:0. Той посъветва всички в тим да бъдат внимателни в предстоящите два мача със Славия за първенството и Купата на България.

„Условията срещу Етър бяха много тежки, тази победа е от изключително значение за ЦСКА, защото с тези така наречени малки отбори може да сбъркаш. Ако това се случи, значи е фатално. Много ценни три точки за „армейците“. До края на първенството те не бива да подценяват абсолютно никой. Понякога тези уж малки отбори стават много големи, а и знаем, че всички скачат и дават 100% от себе си срещу ЦСКА. Понякога поднасят изненадите и в много случаи при такива „малки мачове“ се решават първенствата. Трябва да се подхожда срещу всеки един противник много сериозно. Много трябва да се внимава в такива срещи. Сега вече играчите на ЦСКА имат много по-голямо самочувствие, защото са лидери в класирането. Трябва да се стараят още и да се надгражда постоянно. Има някои играчи, които по-трудно се адаптират в тази среда, в която са дошли. Някои от по-новите футболисти по-трудно навлизат в ритъм. Сега вече ще започнат решаващите срещи“, заяви Никодимов.

„Предстоят два важни мача със Славия. Един за Купата на България и един за първенството. Ние с тях играем малко трудно. Те са много коварен отбор, който може да изненада всеки. Затова казвам, че трябва играчите и треньорите да бъдат много внимателни в следващите срещи. Особено със софийските отбори никога не е сигурно, че може да спечелиш. Въпреки че навремето сме ги побеждавали с разлика. Има такива сполучливи мачове за всеки един отбор, но има и такива, които не са и нещата не се получават, както ни се иска. Славия са с по-голямо самочувствие след последната среща. Успяха да победят Лудогорец и то в Разград с 3:2. Това показва само и единствено едно – че са костелив орех. Щом успяха да надвият шампиона като гост…“, продължи той.

„Добре е, че ЦСКА дръпна напред в класирането пред Лудогорец. Трябва да се постараят още малко. Трябва да си направят плановете как да действат и вероятно са ги направили. Трябва да се продължава в същото темпо“, завърши легендата на „червените“.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ