Черно море лети с алжирския „маестро“ в средата на терена

Черно море - Септември София, Мазир Сула

Черно море на Илиан Илиев прави изключително силен сезон и в момента разделя фаворитите за титлата ЦСКА и Лудогорец във временното класиране. „Червените“ са първи с 41 точки, следвани от „моряците“ с 39. Ако разградчани победят в своя мач пасив, то ще изравнят по точки варненци.

Зад доброто представяне на Черно море със сигурност има много фактори и един от тях, вероятно най-видим, е наставникът Илиан Илиев. Под негово ръководство винаги защитата се е славела с ниска пропускливост, а през този сезон и атаката е на ниво. А за доброто представяне на нападението спомага…халфовата линия.

През тази година Илиан Илиев изгради хомогенен триъгълник в средата на терена, съставен от Васил Панайотов, Пабло Гарсия и Мазир Сула. И именно алжирецът изглежда като невъзпят герой.

Досега през сезона Сула е автор на 1 гол – той падна във вратата на Берое. Колегите му в средата Гарсия и Панайотов имат по два. Разликата в приноса идва в асистенциите, а там сметката за африканеца е внушителна – 7 на брой. По този показател Сула е лидер в родната efbet Лига пред играчи като Джовани, Тобиас Хайнц, Уелтън и Бърнард Текпетей.

Алжирският полузащитник започна с головите подавания още в първия кръг при равенството 3:3 с Арда. Следващите две асистенции отново дойдоха при визити – срещу Крумовград и Славия. Останалите 4 подавания пък са в домакински срещи – Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив, Пирин и пак Крумовград.

Добрите подавания и креативността на Сула със сигурност са един от по-малко коментираните силни елементи в играта на варненци. Към ролята си на терена, Сула е нагърбен и със статичните положения за Черно море, от които също дойдоха няколко от асистенциите по сметката му.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ