Георги Бобев: Българските зимни спортове са на световно ниво

7 Dni Sport30.11.2023
Георги Бобев,

Заместник-председателят на федерацията ни по ски Георги Бобев говори пред медиите на пресконференция преди началото на сезона.

„Предстои ни вълнуващ сезон. 100 години българска ски федерация – много задължаващ сезон за всички, които обичат зимните спортове.. В България очакваме много гости и медии и нека не забряваме, че световните купи в България са най-добре отразените събития от 30 години – огромна аудитория гледа тези събития на живо или запис. Банско бе сред петте най-гледани състезания в световен мащаб“, сподели той.

„Общо в организацията с всички звена, това са екипи до 1000 души, имаме много работа зад кадър.

Много са детайлите, екипът е огромен, много звена свързани с логистиката и организацията. За наше щастие ние вече имаме добре изграден екип. Повечето хора са наясно какво предстои, вярвам, че отново ще се справим, разбира се, с подкрепата на времето. То е голям фактор при нас“, каза още Бобев.

„Един интересен факт мога да споделя. Имаме ограничаващ се брой за заявки на българи, наши сънародници зад граница, за картотекиране на млади състезатели под българския флаг. Този сезон имаме една състезателка от Швейцария, която е със смесен браг, майка ѝ е българка. Вчера един родител от Канада поиска неговия син да се картотекира за България. Хубаво е, че се сещат за нас, обръщат се към нас за тази възможност, което показва, че българските зимни спортове са на световно ниво“, допълни заместник-председателят.

След това Георги Бобев разказа и за стоте години от създаването на федерацията и успехите на българските зимни спортове: „100 години са един впечатляващ период от време. През годините имаме много върхове“

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ