Берое обърна Пирин в качествен двубой от НВЛ

ВК Берое

Берое 2016 (Стара Загора) продължава възходящата си линия, като записа втори пореден успех в ефбет Супер Волей.

След като се наложиха при гостуването си над Добруджа 07 с 3:2, сега беройци надиграха като домакини Пирин (Разлог) с 3:1 (17:25, 33:31, 25:20, 26:24) в мач от седми кръг на шампионата, който се игра в зала „Иван Вазов“.

С това тимът, воден от Мирослав Живков, записа трета победа, като с три загуби и 8 точки заема осма позиция във временното класиране.

След поражението тимът от Разлог е със същия актив – три успеха, три загуби и 9 точки, но с по-добро геймово съотношение запазва седмото място в таблицата.

Двубоят бе равностоен и оспорван, като се получи истинско дерби. На свой терен и пред своя публика волейболистите на Берое показаха воля и характер, като се пребориха с коравия съперник. Успяха да покажат по-добра психическа устойчивост във важните моменти на втория и четвъртия гейм, което бе ключа към победата.

Много важен бе втория гейм, в който, след загубата в първата част, домакините успяха да се съберат и да покажат на какво са способни у дома.

Спечелването му даде нужната увереност и в третата част беройци стартираха ударно с 8:3. Продължиха да диктуват играта до средата, където Пирин успя да навакса и да изравни при 15:15. Старозагорци обаче не позволиха повече съпротива и отново се откъснаха с две точки. Това бе преломен момент, домакините продължиха ударно и спечелиха гейма с разлика.

В четвъртата част разложани отново се надигнаха, като се опитаха да вкарат мача в тайбрек. След равностойност, Берое поведе с 24:22, но Пирин изригна до равенството 24:24. В сублимния момент домакините устояха на напрежението, а две поредни успешни атаки на Трифон Лапков донесоха крайния успех с 3:1.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ