Амос Юга игра като централен защитник за националния отбор на ЦАР

7 Dni Sport22.11.2023
Крумовград - ЦСКА, Амос Юга

Капитанът на ЦСКА Амос Юга записа цял мач при равенството на Централноафриканската република като гост на Мали в световна квалификация. Любопитно е, че 30-годишният футболист бе поставен в ролята на централен защитник във формация 4-2-3-1 и заслужи похвали с представянето си.

През миналия сезон той игра на този пост и на „Армията“, като първоначално се справяше добре, но след това нивото му се понижи драстично и бе върнат в предмостието на отбраната.

Енес Махмутович пък се появи от резервната скамейка при победата с 1:0 на Люксембург при визитата на Лихтенщайн в евроквалификация. Той влезе в 57-ата минута, а в 69-ата Жепсон Родригес отбеляза единственото попадение в срещата.

Очаква се днес двамата футболисти да са на тренировките на армейците на базата в Панчарево. Това трябва да направи и Матиас Фаетон, както и българите, играли за мъжкия и младежкия национален отбор – Иван Турицов, Християн Петров и Станислав Шопов.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ