ФИФА покани Стоичков на световното клубно първенство в Саудитска Арабия

7 Dni Sport20.11.2023
Христо Стоичков,

Ръководството на ФИФА е поканило Христо Стоичков да бъде официален гост на световното клубно първенство в Саудитска Арабия. Президентът на централата Джани Инфантино е близък приятел на Кавалера на „Златната топка“ и иска да е до него на турнира в Джеда, където големите фаворити са Манчестър Сити и Флуминензе. Стоичков призна за поканата при откриването на четвъртия магазин на своята марка H8S и втори в София след този в залата на славата.

„Далеч съм от българския футбол и не искам да коментирам. Илиан Илиев беше отличен футболист и е кадърен треньор. Жалко, че не попадна в групата за световното първенство в САЩ. Едни от последните ми мачове в националния отбор бяха с него. Дано се справи. България има много диаманти, но няма кой да ги полира. Аз работя за една от най-големите телевизии в света TUDN, правим рекорд след рекорд.

Сега отивам да коментирам жребия за Евро 2024, след това съм на световното клубно първенство. Гордея се, че стигнахме до 75 000 тираж на моята „История“ и до четвърти магазин на марката ми. Всичко започна от един подпис, на който през годините добавях по нещо. Ето сега колко много хора виждам с него. И признавам, че съм много щастлив от любовта на феновете ми“, каза Стоичков.

Традиционно за снимка и автограф със Стоичков се нареди безкрайна опашка. Но най-известният българин по света спази обещанието си никой да не си тръгне с разочарование.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ