Голямата шампионка Мария Оряшкова говори за „Игри на волята“ и отказването от спорта

IMG_2301

Многократната световна и европейска шампионка по самбо Мария Оряшкова говори специално за Gong.bg след отпадането си от телевизионното предаване „Игри на волята“. В края на участието си тя обяви, че слага край на състезателната си кариера.

„За „Игри на волята“ се подготвям 20 години сигурно. Тук трябва да си много по-комплексен, много по-издръжлив. Ако трябва да се подготвя за едно световно, ще се подготвя за един ден, в който трябва да изляза и да покажа какво мога. Тук трябва да излизам всеки ден на арената и да показвам какво мога, но не в едно нещо, а да си добър навсякъде. Физически трябва наистина много добре да си подготвен, постарах се и дадох всичко от себе си да го направя“, разказа Оряшкова за участието си в предаването.

„Всеки идва с цел какво иска да направи. Всеки може да тренира всички качества, да направи страхотна сила, издръжливост, да се подготви страхотно на пъзелите, но нямаш ли сърце…затова е „Игри на волята“. Нямаш ли воля, тя не се тренира, тя се изпитва. Ако искаш да изпиташ волята си – арената е мястото. Нито е залата, нито е стадионът. Там изпитваш воля за 1 компонент, тук изпитваш волята на хиляди проценти, на стотици игри и компоненти и страхове“, допълни тя.

Славната ни шампионка признава, че е готова отново да се впусне в приключението „Игри на волята“: „Тръгвайки от арената и виждайки за последно пясъка си казах „Леле, All Stars има, дали биха ме извикали?“На момента приемам“

След това тя говори за отказването си от спорта и как е взела решението да го направи именно на арената.

„Да се откажа от спорта беше едно от най-трудните неща. Да знаеш кога и къде е границата, идвайки тук аз бях наясно. Не исках да го призная, исках да го призная първо пред себе си и след това изведнъж реших да го споделя на арената, защото този екип, с който изкарах толкова време някак ме предразположи да кажа край на състезанията извън арената. Радвам се, че това беше моето последно състезание, наистина не съм го обмисляла, тук нещата стават от само себе си. Тук си истински. Излизайки на арената днес, не мислех, че мога да загубя. Не мислех, че ще кажа край. Никой освен близките ми не знаеше, че обмислям това решение. Трябва да си твърд и да знаеш какво искаш от живота. Мисля, че дадох всичко, което можах на спорта. Той ми даде също толкова много на мен. Време е за друг етап от живота, искам да съм разумна и да не си губя годините в преследване на нещо, което може да се случи, може да не се случи“, сподели Оряшкова.

Мария Оряшкова сподели какви са бъдещите ѝ цели, разкривайки, че иска да помогне на следващото поколение.

„Имам много неща в главата. Искам да имам клуб за бойни спортове. Искам да съм преподавател в университет, да предам опита си на децата. Да имаме едно по-здраво поколение. Стига вече само с тия пари, да се чудиш как да изкараш повече. Постоянно ме питат дали ще стана треньор. Вече мога да кажа спокойно – да, ще стана треньор. Обичам да се отдавам на нещата на 100%, обичам да се готвя, когато идвам в „Игри на волята“ да съм на 100% тук, сега е време за други 100% в живота ми“

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ