Никола Цолов завърши 13-и в първото състезание в Макао

7 Dni Sport18.11.2023
Никола Цолов,

С 13-о място в квалификационното състезание дебютира в Гран При на Макао българският пилот във Формула 3 Никола Цолов.

Никола стартира 15-и, загуби няколко позиции на спирането за първия бавен завой „Лисабон”, след това успя да си ги върне на излизането от същия завой, а след това се оказа сред печелившите от неизбежната кола на сигурността.

Във втората обиколка станаха два инцидента, като по-важният се оказа на „Лисабон”, където борещите се за 11-ото място Уго Угочукво и Дан Тиктам се удариха и се забиха в насрещната стена. Това предизвика виртуална кола на сигурността, а след това и реална.

Цолов мина две позиции напред до 13-ото място, като пред него се оказа още в началото на състезанието победителят в Макао от 2019 Ришар Вершур, като двамата подгониха класиране в топ 10 веднага след рестарта. Но Чарли Вурц, който вървеше 11-и демонстрира отлична защита, Вершур не успя да го изпревари, а Никола завърши на 0,9 секунди от него.

Състезанието беше спечелено от Люк Браунинг, който завърши пред съотборника си в Хайтек Алекс Дън, а трети остана Габриеле Мини.

Утре предстои основната надпревара в 70-ото издание на Гран При на Макао – 15 обиколки, а състезанието във Формула 3 е със статут на световна купа на ФИА.

Стартовата решетка за утре се формира от резултатите от квалификационното състезание, така че Никола ще стартира 13-и.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ