Георги Градев: Пускаме нова жалба, искаме мачът да е с публика

IMG_2182

Адвокатът по спортно право Георги Градев обяви, че ще бъде входирана жалба до съда в Лозана с желанието на европейската квалификация България – Унгария да има публика. Срещата ще се играе на Националния стадион „Васил Левски“ в София.

„Стадионът от ден първи говоря, че мачът ще се играе в София. Към днешна дата мачът ще се играе в София. Разбрахме кой от какво разбира и кой лъже. Онзи с умрялото куче нищо не разбира и този с алкохола нищо не разбира. Ясно е за всички. Мач ще има и той ще е в София така както ние искахме всички организирани фенове“, започна той.

„Остава втората битка и тя е да вкараме публиката в стадиона. В тази връзка в момента в офиса колегите пишат нова жалба. До края на деня ще пуснем нова жалба до съда в Лозана и ще искаме да се отвори стадиона за публика, тъй като за мен е абсурдно, че УЕФА и БФС са съгласни да няма публика на мача, без да има дисциплинарно нарушение. За мен това е безумие и според мен оставки задължително на Борислав Михайлов и лицето Зоран Лакович от УЕФА, който е виновен в тази ситуация“, продължи Градев.

„Видяхме всички какво пише полицията, вътре няма нито думичка, че трябва да се играе без публика. Всички можем да четем български. Казва се, че има проблем с реда около стадиона и с това как ще се съберат групите. Не видях нито един ред, че не може да се охранява публиката на стадиона. Не знам какви са притесненията на полицията, ако има такива, нито на БФС. Агитките се събират, водени от обща цел. Не говорим за конкретни клубове, ами за българския интерес. Не вярвам, че ще има напрежение между агитките. Ще се вика единствено „оставка“. Къде е проблемът? Наскоро гледахме финала за южноамериканската купа, където от едната страна имаше 150 хиляди аржентински фена, от другата още толкова бразилски. Не видях да има проблем. Ако полицията не може да се справи с този мач, всички да си подадат оставките, начело с министъра. Мач трябва да има пред публика“.

Искам да напомня, че Суперлигата беше спряна от феновете, не от УЕФА. Следователно сключи споразумение, меморандум за разбирателство с фенска организация, която представлява феновете в Европа. В него се казва, че стадионите трябва да са отворени за всички. В момента УЕФА нарушава собственото си споразумение“, каза още Градев.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ