Собослай за мача България – Унгария: От дете не ми е случвало подобно нещо

7 Dni Sport13.11.2023
Screenshot 2023-11-13 at 14.32.34

Звездата на унгарския национален отбор Доминик Собослай коментира казуса с провеждането на европейската квалификация между България и Унгария. Халфът на Ливърпул заяви, че от дете не му е случвало да попада в такава ситуация, в която три дни преди предстоящ мач да не се знае къде и дали въобще ще се проведе срещата.

„Може би последно ми се случи в първенството до 12 години, когато не знаех в неделя дали ще имаме мач в четвъртък. Но няма смисъл да се притеснявам какво се случва в България или защо ситуацията се получи така, ние се концентрираме само върху собственото си представяне.

Ще се подготвим по същия начин, както за предишните ни мачове, и ще стигнем до Европейското първенство“, каза Собослай в миксзоната след победата на Ливърпул с 3:0 над Брентфорд във Висшата английска лига вчера.

Собослай е изцяло концентриран върху лагера с националния отбор на Унгария и двата мача с България и Черна гора и все още не мисли за дербито на клубния си отбор Ливърпул срещу шампиона Манчестър Сити след паузата за европейските квалификации.

„Остават още два мача на националния отбор с България и Черна гора и това е по-важно от всичко друго. На нас, играчите, ни е забранено да се занимаваме с въпроса дали ще има мач срещу България. Вярвам, че никой от моите съотборници не мисли много за това.

Ние сме настроени да играем два тежки мача, в които трябва да вземем шест точки. Не се занимаваме с окончателното решение за мача срещу България. Едно е сигурно – ако няма мач, ще се класираме за Европейското първенство, а ако играем срещата, пак ще се класираме. В четвъртък вечер трябва да сме сигурен участник на Европейското първенство, нищо друго няма значение“, каза още Собослай.

Автор: „sportal.hu“

Снимка: От Официалния Инстаграм профил на Доминик Собослай


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ