Иво Балабанов: Надявам се да спечеля квота за Олимпиадата

7 Dni Sport13.11.2023
Screenshot 2023-11-13 at 14.27.41

Иво Балабанов записа единствената победа за България на Балканския шампионат по крос кънтри в Пирдоп през миналата седмица и изпраща една от най-силните си години в спорта, той даде интервю пред „Спортал“.

“Доволен съм от представянето си на Балканския шампионат. Винаги може по-добре, но просто така се получиха нещата, че техният трети човек беше с една позиция по-напред от нашия и му дадоха точката, която реално на нас ни трябваше”, сподели Балабанов за надпреварата в Пирдоп.

“Надяваме се тази зима или да бягам около рекорда на Евгени Игнатов на 3000 метра в зала, или по-бързо. Всяко по-добро бягане от предната година е прогрес и ние винаги се стремим към това – да има прогрес. Малко по малко получаваме това, за което тренираме и за което се състезаваме”, добави атлетът, който тази зима остана на 2 секунди от дългогодишния национален рекорд на Евгени Игнатов на 3000 метра в зала.

“Надяваме се всичко да мине успешно зимата, да няма контузии, да сме здрави, защото контузиите винаги са голям проблем за нас. Надявам се да спечеля квота за Олимпиадата, а зимата да подобря рекорда на 3000 метра в зала”, каза още Балабанов.

Снимка: От Официалния Инстаграм профил на Иво Балабанов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ