Лудогорец прегази Етър за едно полувреме и доближи ЦСКА

IMG_2172
IMG_2172

Лудогорец се справи за едно полувреме с Етър, побеждавайки „виолетовите“ с 4:0 в последния двубой от 17-ия кръг на efbet Лига.

Разградчани поведоха в резултата още в 3-ата минута с попадение на Квадво Дуа. Тодор Неделев, Якуб Пьотровски и Бърнард Текпетей вкараха по едно попадение от 32-ата до 41-ата минути.

Разградчани поведоха в резултата рано-рано. В третата минута Якуб Пьотровски пусна към Аслак Фон Витри, който асистира на Квадво Дуа, деветката на Лудогорец прати топката във вратата на Мартин Величков за 0:1.

В 14-ата минута Бърнард Текпетей, можеше да удвои резултата, но ганаецът стреля встрани от вратата на домакините.

Хубаво центриране на Димо Бакалов в 26-ата минута от фал внесе напрежение в отбраната на Лудогорец, но никой от играчите във „виолетово“ не успя да стигне до нея.

В 32-ата минута Тодор Неделев покачи аванса на Лудогорец с прекрасно изпълнение на пряк свободен удар, което не остави шансове на Величков да отрази удара.

Пет минути след това Неделев можеше да вкара втори гол, но нацели напречната греда.

Якуб Пьотровски вкара за 0:3 в 37-ата минута, след като Недялков върна към поляка и той намери целта. Разградчани не спряха да търсят гола въпреки убедителната си преднина. В 41-ата минута Мариян Иванов сбърка, което позволи на Текпетей да отнеме топката и излязъл сам срещу вратаря не сбърка за 0:4.

След почивката Светослав Петров направи три промени в състава си. Георги Александров, Димо Бакалов и Мартин Тошев отстъпиха местата си на Шахредин Букхолда, Мартин Николов и Ловре Кнежевич. Георги Дерменджиев пък извади Антон Недялков и Квадво Дуа, а на терена се появиха Сон и Руан Секо.

В 69-ата минута Етър остана с човек по-малко, след като Луис Кордова бе изгонен за втори жълт картон за нарушение срещу Клод Гонзалвеш.

В 78-ата минута Мартин Величков успя да отрази опасен удар на Бърнард Текпетей. Малко след това вратарят на Етър улови и удар и на Мунир Шуиар.

В 83-ата минута и Симон Слуга трябваше да се намесва след центриране на Ловре Кнежевич, което бе засечено от Шахредин Букхолда.

Автор: „ДСпорт“
Снимка: Официална „Фейсбук“ страница на Етър Велико Търново


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ