ЦСКА започва похода за Купата с гостуване в Балчик, Асприля титуляр

7 Dni Sport09.11.2023
ЦСКА - Хебър Пазарджик, Тобиас Хайнц

ЦСКА гостува на Черноморец (Балчик) в двубой от първия кръг на Купата на „България“. Срещата на Градския стадион е от 17:30 ч. и ще бъде ръководен от Кристиян Колев.

„Червените“ започват похода си към трофея с наглед лесна визита в крайморския град. Нестор Ел Маестро обаче заяви след победата над Хебър (3:0) в последния кръг, че отборът му няма да допусне подценяване и ще подходи сериозно към днешния мач. ЦСКА е лидер в efbet Лига и се намира в серия от 12 поредни шампионатни срещи без загуба.

Домакините от Балчик са в коренно различна ситуация. Черноморец се намира в опасната зона на класирането във Втора лига и е само на една точка от последното място. Тимът има едва 5 победи от началото на сезона, една от които срещу Металург Перник в турнира за Купата.

Днес столичани със сигурност ще имат едно наум заради миналогодишното си представяне на този етап от надпреварата. ЦСКА, воден тогава от Саша Илич, беше напът да отпадне от Гигант Съединение, но след изпълнение на дузпи отборът се промъкна към осминафиналите.

Очаква се треньорът на „червените“ да направи някои промени и да даде шанс на играчи, които не получават много игрово време в елита. Вероятно Данило Асприля ще започне като титуляр за първи път, откакто премина на „Армията“. Под рамката на вратата за ЦСКА пък за Купата обикновено застава Димитър Евтимов, така че няма да е изненада, ако Бусато също получи почивка днес.

Черноморец Балчик – ЦСКА

Вероятни състави:

Черноморец Балчик: Димитър Илиев, Георги Радев, Наско Янков, Мирослав Начев, Уилям Фонкеу, Даниел Георгиев, Касиано Бузон, Павел Георгиев, Джонатан Н’Сонде, Иван Цачев

ЦСКА: Димитър Евтимов, Иван Турицов, Браян Кордоба, Християн Петров, Сейни Санянг, Амос Юга, Джонатан Линдсет, Тобиас Хайнц, Станислав Шопов, Данило Асприля, Матиас Фаетон

Начало: 17:30 часа
Съдия: Кристиян Колев
Стадион: Градски стадион, Балчик

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ