Хетрик на Секулич донесе осминафинал на Ботев Пд след победа в Радомир

IMG_2072

Мартин Секулич се отличи с хеттрик, а Ботев Пловдив се класира за осминафиналите за Sesame Купа на България, след като спечели с 3:0 при гостуването си на Струмска слава.

Ботев Пловдив поведе с 1:0 в 13-ата минута. След пробив по левия фланг и центриране в наказателното поле на домакините, топката бе изчистена, но право в краката на Точукву Ннади, който веднага подаде към Мартин Секулич, а той веднага вкара топката във вратата на Драгомир Петков.

Пред Николай Минков се откри добра възможност в 31-ата минута, но ударът му бе неточен и топката излезе в аут.

В 50-ата минута Стивън Кирилов стреля с глава, но не успя да намери очертанията на вратата на Даниел Кайзер.

Антонио Ласков пробва да изненада Даниел Кайзер с удар от много сериозна дистанция в 69-ата минута, но топката попадна право в ръцете на вратаря на Ботев.

Уме Емануел направи много сериозен пропуск в 71-ата минута. Той получи отлична възможност отблизо да прати топката във вратата на Драгомир Петков, но ударът му бе блокиран от Марио Дилчовски.

Минута по-късно Даниел Кайзер отрази опасен удар от страна на Стивън Кирилов.

Съдията Венцислав Митрев свири дузпа за Ботев Пловдив в 78-ата минута за нарушение на Денислав Мицаков срещу Самюел Акере. Останаха много сериозни съмнения, че Акере бе в положение на засада при подаването към него.

Мартин Секулич реализира дузпата в 79-ата минута, пращайки топката в десния ъгъл на вратата на Драгомир Петков.

Две минути по-късно пред Димитър Стоянов се откри добра възможност, но ударът му бе много неточен и топката излезе в аут.

Ботев Пловдив направи резултата 3:0 в 84-ата минута. Николай Минков центрира в наказателното поле на Струмска слава, където Стелиън Георгиев не успя да изчисти топката и се размина с нея. Вратарят Драгомир Петков също не се намеси качествено и позволи на Самюел Акере да стигне до топката, а той чукна за Мартин Секулич, който отблизо не пропусна да вкара в опразнената врата. По този начин хърватинът оформи своя хеттрик в срещата.

Така Ботев Пловдив се класира за осминафиналите на Sesame Купа на България.

Автор: „ДСпорт“
Снимка: Официална „Фейсбук“ страница на Ботев Пд


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ