Александър Везенков и компания излизат за победа срещу удобен противник

7 Dni Sport04.11.2023
Сакраменто Кингс, Александър Везенков

Александър Везенков и съотборниците му от Сакраменто Кингс се изправят срещу Хюстън Рокетс в поредния си мач от редовния сезон на НБА.

Срещата ще се проведе идната нощ от 2:00 часа българско време в зала “Тойота Сентър” в Тексас. Това е първият от общо двата последователни мача, които “ракетите” и “кралете” ще изиграят в следващите дни, като вторият ще се състои във вторник сутрин от 3:00 часа, отново на територията на Рокетс.

Хюстън най-сетне успя да счупи каръка и да прекъсне негативната си серия от три поредни поражения, благодарение на успеха си над Шарлът Хорнетс със 128:119 в четвъртък сутрин. Това бе дебютен успех за новия старши треньор на Рокетс Име Удока, който пое тима през изминалото лято. Преди това тексасци започнаха кампанията със загуби от Орландо с 86:116, Сан Антино със 122:126 след продължение и Голдън Стейт с 95:106.

От своя страна пък Сакраменто записа две победи и две загуби през настоящия сезон. Тимът постави успешно начало на кампанията с успех над Юта Джаз със 130:114, след което последваха загуби от Голдън Стейт Уориърс със 114:122 и със 101:102, като втората бе с победен кош на Клей Томпсън в последната секунда. Между двата мача с “воините” Кингс надвиха Лос Анджелис Лейкърс със 132:127 след продължение.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ