Янаки Милев отпадна в първия кръг от квалификациите на „София Оупън“

7 Dni Sport04.11.2023
София Оупън, Янаки Милев

Националът на България за Купа „Дейвис“ – Янаки Милев, отпадна в първия кръг на квалификациите на турнира по тенис на твърди кортове сериите АТП 250 в София с награден фонд 630 705 евро.

19-годишният българин, който участва в надпреварата с „уайлд кард“, загуби от представителя на Босна и Херцеговина Нерман Фатич с 3:6, 1:6 за около часа игра при дебюта си. Милев допусна един пробив в първия сет и още три във втората част.

Двубоят се игра в столичната зала „София“, където феновете подкрепяха българина, но той не успя да се справисъс своя съперник и пертъпя поражение. Милев е 494-и в световната ранглиста, докато съперникът му е 226-и.

В първия мач на Sofia Open 2023 първият поставен в схемата на квалификациите Теренс Атман Франция постигна успех над Евгени Донской Русия със 7:6(2), 7:6(4).

В квалификациите на турнира ще участва още един национал Александър Донски, който утре ще се изправи срещу американеца Николас Морено Де Алборaн.

Милев ще играе в надпреварата на двойки заедно с Пьотр Нестеров, който също беше част от тима на България за Купа „Дейвис“. Техни съперници в първия кръг ще бъде Ескобар Еквадор и Недовесов Казахстан.

Автор: „БНР“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ