Чудесен Григор Димитров победи Хуберт Хуркач и се класира на 1/2 финалите в Париж

7 Dni Sport03.11.2023
Григор Димитров,

Григор Димитров победи Хуберт Хуркач с 6:1, 4:6, 6:4 в мач от четвъртфиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Париж и по този начин се класира за полуфиналите.

Първи сет

Григор започна чудесно мача и бързо поведе с 40:0 на собстевн сервис. Хуркач измъкна една точка, но българинът затвори гейма при следващото си подаване.

Хуркач нямаше такъв късмет и първата ни ракета достигна до 40:15 във втория гейм и две точки за пробив. Още първата беше реализирана и ранния аванс беше факт.

Димитров продължи със солидния си сервис и поведе с 30:0, но Хуркач се посъвзе, възстанови равенството и дори обърна до 40:30. Полякът пропусна добрата възможнос и дори заби ракетата в земята след разиграването. Григор остана по-хладнокръвен и след няколко добре проведени разигравания поведе с 3:0

От втория опит Хубер Хуркач си взе сервис гейма. Григор се отличи с един чудесен ретур, но това не беше достатъчно – 3:1

Това не повлия по никакъв начин на нашия тенисист и той бързо завърши петия гейм с ас при 30:15 и рутинна точка за финал.

Гейм №6 беше за публиката. Първо Хуркач направи страхотен удар между краката за да вземе точка, а Григор по-късно отговори с удар над глава. Резултатът стигна до 40:40, Гришо беше безкомпромисен всъздалата се възможност и отговори на всичко, което Хуркач му предложи – 5:1.

Началният удар на Григор беше безгрешен и след нова лекция и бързо 40:0 той уся и да затвори първия сет.

Втори сет

Хуркач започна опита да забрави първия сет и да влезе във втория с нови сили. Григор не беше готов за подобна реакция и загуби гейма на нула.

Отговорът беше повече от перфектен. Отново сервиращият не даде точка на посрещащия – 1:1

Григор записа още един брилянтен ретур, но загуби гейма след силни комбинации на опонента.

След кратка почивка темпото не спадна и отново без дълги разигравания се стигна до равенство.

Отново при сервис геймът на хуркач трябваше да премине през 40:40. Едно прекрасно стоп воле го постави на полпозишън и по-късно полякът се измъкна от трудната ситуация.

Димитров се оизмъчи, но все пак си свърши работата. Двамата тенисисти не грешат и равенството от 3:3 е напълно логично.

Българинът вдигна публиката на крака с невероятен бекхенд смач, който му спечели и точка в началото на осмия гейм. Последва силна серия и ново равенство в резултата.

В решаващия момент Хуркач успя да стигне до първи пробив в мачча, което спечели и сета за поляка. Всичко ще се реши в последен трети сет.

Трети сет

Отново мощен старт за Хуркач. Пак силен сервис и втори пореден сет, който стартира с гейм на нула. Димитров направи бърз отговор и изравни.

Хуберт почти беше спечелил подаването си след аванс от 40:15, но 2 страхотни изпълнения на Гришо задържаха интригата. Тогава сервиса на Хуркач отново се задейства и го спаси за пореден път.

Постепенно Григор започна да изпитва колебания, а Хуркач нанасяше много чисти удари както от форхенд, така и от бекхенд и нямаше никакви проблеми при своите подавания – 3:2.

Григор Димитров спечели своето подаване и успя да изравни резултата – 3:3.

Българинът направи пробив успя да поведе в геймовете, след това сервира успешно и си увеличи предината на – 3:5.

Сервис гейм за Хуберт Хуркач, след което Григор Димитров сервира и спечели сета – 4:6.

Автор: „Гонг“

Снимка: От Официалната Инстаграм старница на Ролекс Мастър Турнира в Париж / @julien.crosnier


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ