Черно море посяга и към Купата на „България“

7 Dni Sport31.10.2023
Черно море - Пирин Благоевград,

Лидерът в Първа лига Черно море ще стартира днес участието си в турнира за Купата на България. По волята на жребия варненци ще гостуват на Литекс. Двубоят на Градския стадион в Ловеч започва в 17:30 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

Интересното е, че и преди година Черно море започна рейда си в турнира срещу оранжевите. Тогава обаче, заради ремонт на терена в Ловеч, мачът се игра в Тетевен. Моряците спечелиха с 2:0 след голове на Мазир Сула (52) и Исмаил Иса (86). Между тях Георги Георгиев изпусна дузпа за Литекс. По-късно варненци достигнаха до полуфиналите в турнира, където отпаднаха след драма с дузпи от Лудогорец. Сега възпитаниците на Илиан Илиев са амбицирани да направят нов дълъг пробив в надпреварата и да стигнат до финала.

Треньорът на Черно море определи група от 20 футболисти за гостуването на Литекс. От разширения състав заради контузия отпаднаха цели четирима – Пабло Гарсия, Мазир Сула, Виктор Попов и Александър Василев.

Срещата пропуска и вратарят Иван Дюлгеров, който има натрупани жълти картони. След изтърпяно наказание в групата се завръща централният защитник Влатко Дробаров, както и Васил Панайотов. Халфът пропусна последния двубой с Пирин Благоевград, заради контузия. Очаква се Илиев да пусне някои от резервите.

Крилото на Черно море Николай Златев пък получи повиквателна за младежкия национален отбор на България. Той ще може да вземе участие в два мача от европейските квалификации срещу Косово и Естония.

В първия гостуваме на стадион „Фадил Вокри“ в Прищина на 17 ноември от 17:00 часа. На 21 ноември от 18:00 часа пък приемаме прибалтийската страна на стадион „Александър Шаламанов“ в София.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ