„Кажете истината за Григор Д. Димитров, видя се срещу Медведев, стига сте чупили пръсти и хапали устни“

7 Dni Sport26.10.2023
Screenshot 2023-10-26 at 17.30.43

Григор Димитров показа много силна игра и направи прекрасен мач срещу Даниил Медведев, но загуби с 1:2 сета, след като спечели първия. Играта на първата ни ракета бе на високо ниво и показа, че той се намира в уникална форма и се радва на своята игра, която развива постоянно. Това е истината за Григор Димитров и тя трябва да се казва.

Григор стигна до втория кръг в австрийската столица, след като на старта се наложи над 22-ия в световната ранглиста Лоренцо Музети в два сета. Медведев, който е поставен под номер 1, надви категорично французина Артур Филс.

Първи Сет: 6:3, 40 минути:

0:1 – Медведев стартира със сервис и макар да загуби първата точка, успя да обърне и да поведе в резултата.

1:1 – Сценарият се повтори и в първия сервис-гейм на Григор, който успя да обърне от 0:15 и да изравни резултата.

2:1 и пробив за Гришо! Руснакът поведе с 30:0, но българинът успя да изравни точките след първото по-продължително разиграване за по 30. Последва форхенд аут по обратния диагонал на Медведев, което означаваше точка за пробив за Григор, но тя беше спасена с ас от руснака. Григор стигна до нов брейк-бол с разиграване от дъното на корта, но отново първият сервис на световния №3 го извади от проблемите. Аут на Григор даде предимство на Медведев, който обаче направи двойна грешка и нов дюс. Гришо стигна до трети шанс за пробив, който този път стана факт с бекхенд в аут на руснака.

3:1 – Димитров набързо затвърди пробива със сервис-гейм на нула точки.

3:2 – Медведев стигна бързо до аванс от 40:0, но след това сбърка и прати бекхенд в мрежата. Прекрасен бекхенд-уинър по правата на Гришо намали още пасива му до 40:30, но руснакът затвори гейма със сервис-мрежа.

4:2 – Григор продължаваше да не дава какъвто и да е шанс на противника в своите геймове, като завърши поредния отново на нула точки. Той спечели разиграване с решителна къса топка за 30:0, а след това със страхотен форхенд-уинър мина през най-високата страна на мрежата, за да поведе с 4:2.

5:2 и нов пробив за Димитров! Медведев изглеждаше доста разконцентриран и направи поредица от грешки. Подсеченият бекхенд на Гришо му създаваше сериозни проблеми при 30 равни, а руснакът нацели линиите по два пъти на разиграване, за да го спечели. Негов форхенд в аут след много дълбок удар на българина доведе до дюс, а след това нова неточност осигури на Димитров шанс за пробив. Той стана факт след сгрешено воле в аут от ракетата на Даниил.

5:3 и Медведев върна единия пробив! За първи път се стигна до напрежение в сервис-гейма на Гришо, който в крайна сметка го загуби. Той стартира с двойна грешка за 0:15, а след това спечели разиграване на мрежата, като реализира уинър от бекхенд с две ръце. Излизане напред след форхенд с обратния диагонал осигури на българина аванс от 30:15, но после размяна на прави удари завърши с успех за Медведев за 330 равни. Ново дълго разиграване по бекхенд-диагоналите доведе до успешна къса за руснака и шанс за рибрейк, който стана факт след форхенд в аут на българина.

6:3, пробив и сет за Григор! Българинът отново заигра на познатото си отлично ниво и поведе с 0:15 след хубав ретур, а втора поредна предизвикана грешка на Медведев доведе и до 0:30. Нов удар на руснака „хвана“ линията и намали изоставането му до 15:30, а след това руснакът тръгна към мрежата след сервис, но Димитров свали топката с подсечен бекхенд в краката му и стигна до два сетбола. Първият беше отразен с ас по диагонала в полето за равенство, а вторият – с ас по правата в лявата страна на корта. Веднага обаче се стигна и до трети шанс в полза на Гришо, но той този път прати подсечен обратен удар в мрежата и се стигна до нов дюс. Страхотен бекхенд-лоб на хасковлията му осигури четвърти сетбол и с дълбок ретур в краката на съперника затвори сета с 6:3 за 40 минути игра.

Втори Сет: 2:6, 34 минути:

0:1 и пробив за Медведев! Григор имаше аванс от 40:15, но допусна грешка от деми-воле от бекхенд, а след това прекрасно разиграване беше спечелено от Медведев – дюс. Руснакът провокира Григор да сбърка воле на мрежата, за да стигне до шанс за пробив, а грешка от бекхенд го направи факт. Първият сервис на Гришо не му спореше, като беше вкарал едва 2 от 8 в този гейм.

0:2 – Медведев доминираше на сервис, но Гришо пък печелеше, когато се стигне до разиграване. Така се случи и за 40:30, но руснакът съумя да измъкне гейма си.

1:2 – Димитров се опита да си върне увереността със скоростен гейм на нула точки.

1:3 – Медведев отново целеше линиите от бекхенд за 30:15, а след това вдигна публиката с форхенд-уинър. Все пак геймът отиде на неговата сметка.

1:4 и нов пробив за руснака! Неприятностите за Гришо в гейма продължиха, като беше хванат в крачка на мрежата и не можа да завърши два пъти, като накрая направи триково изпълнение с ракетата зад гърба си, но Медведев отговори със смач за 0:30. Непредизвикана грешка от бекхенд по диагонала на българина доведе до троен брейк-бол. Първият бе спасен, но вторият вече не – 1:4.

1:5 – набързо Медведев дръпна с 40:0 и, макар че допусна грешка и загуби една точка, се приближи на един гейм от изравняването на сетовете.

2:5 – Григор загуби първата точка, но все пак успя да обърне и да си запази шансове за нещо повече в този сет.

2:6 и сет за Медведев! Руснакът стигна на бърза ръка до три сетбола, като още първият беше оползотворен. Нивото на Гришо в този сет спадна значително и трябва да подобри нещата в решителниата трета част.

Трети Сет: 4:6, 52 минути

1:0 – Григор стартира убедително на свой сервис – гейм на нула точки.

1:1 – Григор направи успешна контраатака и излезе напред и стигна до аванс от 15:30 при подаването на първия поставен. След това Медведев прати форхенд в аут, с което даде брейк-бол на българина, но изумително разиграване от над 20 удара завърши в полза на руснака, който отърва пробива.

2:1 – труден гейм за Гришо. Прекрасен бекхенд-уинър по обратната права на Димитров го изведе до 15 равни, но после Медведев натисна при ударите за 15:30. Грешка от задната страна на ракетата на руснака доведе до 30 равни, но пък българинът направи същото с правия си удар в следващия момент – брейк-бол. Той беше отразен с отлична варитивност от основната линия на Григор, който впоследствие се справи с две поредни точки и поведе в резултата.

2:2 – Медведев набързо поведе с 40:0 и успя да вземе гейма след два аса и две двойни грешки в него.

2:3 – Григор също скоропостижно поведе с 40:0 след бомбен бекхенд по правата и завършек на мрежата за 30:0, а размяна на къси топки беше спечелена от него – геймбол. Смач от основната линия веднага след начален удар не попадна в очертанията на корта, а после българинът прати и бекхенд в мрежата за 40:30. Невърнат сервис обаче сложи точка на спора.

3:3 – бързите геймове продължиха и Медведев дръпна с 40:0 заради началния си удар, след което допусна загубата на точка, но отново изравни резултата.

4:3 – Григор спаси две точки за пробив! Дълго разиграване от основната линия завърши с форхенд в аут на Григор и той изостана с 15:30, но веднага изравни с невърнато подаване от страна на противника. Мрежата помогна на руснака да стигне до точка за пробив, а в последвалото продължително разиграване сбърка – дюс. Медведев пласира отличен ретур и впоследствие навлезе навътре в корта, за да си издейства втори брейк-бол. Бекхенд в мрежата от руснака обаче неутрализира и него, а след това Гришо излезе успешно напред, като взе предимство, а след това световният №3 сбърка от основната линия.

4:4 – Руснакът дръпна с 40:15 след непредизвикана от бекхенд, последвана от три перфектни сервиса. Българинът направи отличен ретур и излизане на мрежата за 40:30, но в следващото разиграване пресили форхенд по обратния диагонал и резултат отново беше изравнен.

4:5 и пробив за Медведев! Ужасен гейм за Григор, който сбърка два поредни бекхенда по правата и се стигна до 0:30. Прекрасно разиграване беше спечелено от руснака след размяна на мрежата и се стигна до троен брейк-бол, който стана факт след форхенд в аут на българина.

4:6, гейм, сет и мач за Даниил Медведев!

Автор: „Гонг“

Автор: Официалната Инстаграм страница на „Erste Bank Open“ ATP 500 във Виена


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ