Световният номер 3 обърна Григор Димитров след фантастичен мач във Виена

Григор Димитров,

Григор Димитров отново отстъпи на Даниил Медведев и отпадна на осминафиналите на турнира от сериите АТП 500 във Виена след загуба с 6:3, 2:6, 4:6. С тази си загуба Гришо ще загуби 135 точки за световната ранглистата, след като през миналия сезон достигна до полуфиналната фаза на турнира, когато отново отпадна от руснака.

Това бе загуба номер 6 за Димитров от Медведев, както и трета поредна. Цялостно може да се каже, че руснакът е една от по-големите „черни котки“ в кариерата на Димитров

Григор започна отлично двубоя, като проби още в третия сет за 2:1. Впоследствие нашият тенисист затвърди отличните впечатления и спечели следващите си два сервис гейма на 0 за 4:2 след 6-ия гейм. Слабата игра на Медведев бе показана и при следващото му подаване, което в крайна сметка отново бе загубено за 5:2 в полза на Димитров. Българинът имаше шанс да затвори сета със сервис, но на свой ред допусна пробив. Все пак, Гришо успя да спечели частта при 6:3 след трети брейк в сета за него.

Руснакът усети, че може бързо да се спомине с шанса да защити титлата си във Виена, която спечели преди година, ако продължава със слабата си игра, и рязко повиши нивото на представянето си. Медведев проби още в първия гейм на втората част при първия си шанс за брейк. От друга страна, поставеният под номер 1 в схемата печелеше методично подаванията си, докато не се стигна до 5-ия гейм в сета и нов пробив за Медведев – 4:1. До края на частта Григор прибави още един гейм към своята сметка, но загуби с 2:6.

По този начин успорваният двубой влезе в трети сет, в който си личеше, че и двамата са далеч по-внимателни на свой сервис. Все пак, до 4-ия гейм и двамата допуснаха по една точка за пробив, но успяха да защитят подаванията си. Григор спечели много важен за увереността му до края на мача сервис гейм при 3:3, когато се наложи да спасява още две точки за пробив.

При следващото подаване на Димитров Медведев спечели първите 3 точки, до които руснакът стигна с търпение при дълги разигравания и непредизвикани грешки от страна на нашия тенисист. Вследствие на пасивната си позиция в гейма и по-активната такава на Медведев, Димитров отново сгреши при първия шанс за пробив на противника. Така руснакът стигна до нов важен за изхода на двубоя гейм, а при подаването си за мача Медведев бе почти безгрешен, печелейки на 30.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ