Голове в първата и последната минута донесоха драматична победа на Спартак Варна в Ловеч

Даниел Начев

Спартак Варна победи Литекс с 2:1 като гост в първи мач от 15-ия кръг на Втора лига. Даниел Начев откри резултата в 1-ата минута. В 20-ата „оражевите“ изравниха с гол на Кингсли Бучи. През второто полувреме „соколите“ упражниха сериозен натиск, като пропуснаха няколко изгодни положения, а в добавеното време на мача Ахмед Ахмедов зарадва варненци с победен гол.

С успеха Спартак събра 29 точки и излезе на второ място във временното класиране. Литекс е 12-и с 16 точки.

Само минута беше необходима на гостите за да открият резултата. Варналии проведоха атака, която изглеждаше предотвратена. но вратарят на Литекс изчисти топката право в краката на Даниел Начев и той с плътен шут успя да реализира.

Литекс започна доминация чрез владение на топката и това даде резултат след 20 минути игра. Защитата на Спартак беше преодоляна с дълъг пас, топката беше свалена за Кингсли Бучи, който с премерен удар успя да възстанови равенството.

След около половин час игра Ивей Ромееш опита да притесни Божев, но ударът му не се оказа опасен.

В последната минута на полувремето хубаво центриране намери Ахмед Ахмедов в наказателното поле. Нападателят стреля с глава, но блестяща намесаа на Алекс Божев не позволи на Спартак да поведе за втори път в мача. Така до нови попадения преди почивката не се стигна.

Десет минути след подновяването на играта Виктор Митев свали топката в наказателното поле за Ахмед Ахмедов. Той от своя страна продължи към Мехмед Сабри, който от около 7-8 метра отправи удар над вратата. В 57-ата минута Ромей Ивееш проби през центъра и опита удар от границата на наказателното поле, който Алекс Божев спаси с крак.

В 70-ата минута Даниел Начев центрира отдясно към далечната греда, където защита на домакините изпусна Виктор Митев, който от няколко метра с глава не успя да намери целта.

„Соколите“ стигнаха до победен гол в продължението на мача. Тогава Александър Цветков центрира меко, а Ахмед Ахмедов от няколко метра с глава вкара за 1:2.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ