Фарке за Илия Груев-младши: Вътрешното ми усещане е, че ще играе важна роля в предстоящите мачове

7 Dni Sport25.10.2023
Литва - България, Илия Груев

Старши треньорът на Лийдс Даниел Фарке загатна, че Илия Груев-младши съвсем скоро ще има по-голяма роля за новия си отбор. Немският специалист добави, че е много доволен от българския полузащитник.

„Трябва да кажа, че съм много доволен от Илия, той дойде доста късно, без да е имал предсезонна подготовка, наистина скромен човек, но с добра репутация, играл е две години в Бундеслигата, на добро ниво през миналия сезон, повече от 30 мача, играе редовно за България, винаги в стартовия състав”, започна Фарке.

„Определено се изкушавах да го пусна, защото тренираше на най-високо ниво, но имаме наистина силни представяния на играчи в средата на терена, на неговата позиция.

Имаме може би някои зони, където може би щеше да е дори малко по-лесно да влезе в игра, но като треньор не си толкова изкушен да променяш твърде много от мач на мач”.

„Нека бъдем честни, играчите на неговата позиция – Итън Ампаду беше изключителен, Арчи (също), когато беше в средата на терена, беше наистина добър, Глен Камара имаше влияние в много мачове, така че това не е най-лесната позиция в нашия отбор“, добави наставникът на Лийдс.

„Моето вътрешно усещане е, че той ще играе важна роля в предстоящите мачове.

Щастливи сме, че го имаме, защото той е не само добър играч, но и топ, топ съотборник“, завърши Фарке.

Автор: „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ