Хебър посече Славия след късна драма, Жоро Петков почти стана герой за „белите“

IMG_1809

Хебър победи драматично Славия с 1:0 в двубой от 14-ия кръг на efbet Лига. Пазарджиклии взеха трите точки след дузпа в последните секунди. След отсъждането на наказателния удар Иван Колев реагира и пусна в игра Георги Петков вместо Николай Кръстев. Ветеранът на „белите“ отрази първия удар от бялата точка на Георги Вълчев, но се оказа, че по-рано е отместил крака си от голлинията и дузпата бе пребита, като този път Вълчев бе точен за 1:0.

Преди началото на срещата Станислав Тодоров получи почетен с плакет, тъй като шуменският рефер свири последния си мач в българския елит.

Станислав Тодоров прекрати съдийската си кариера след над 300 мача в елита

В четвъртата минута Иван Минчев стреля от пряк свободен удар, но над вратата.

В 12-ата минута Хебър организира опасна атака отдясно, но Олексей Збун стреля слабо и прекалено неточно. В следващите минути Славия опита да организира няколко атаки, но не успя да създаде нищо опасно пред Матвей Игонен.

В 28-ата минута Ертан Томбак извърши нарушение срещу Марсел Канади, при последвалото центриране на Николас Пенев от свободния удар обаче топката попадна право в ръцете на Николай Кръстев.

Минута по-късно Хебър създаде най-опасното положение в двубоя до момента. Ангел Бастунов центрира в наказателното поле, където обаче Стилиян Тисовски не успя от добра позиция да засече топката във вратата.

В 32-ата минута Галин Иванов отправи първия точен удар в срещата, но изстрелът му от дистанция бе отразен от Игонен.

В края на първата част Галин Иванов центрира остро в наказателното поле, но Тони Тасев не успя да стигне до топката навреме, за да я засече във вратата на Хебър.

В началото на втората част Атанас Кабов получи топката на границата на наказателното поле, но Стефан Цонков, който опита технично да отклони топката във вратата, я прати покрай целта.

В 61-ата минута Мартин Георгиев отне топката и пусна към Ерол Дост, който подаде на Мартин Сораков, но деветката на Славия не успя да отправи опасен удар. Седем минути след това топката стигна до Дост в наказателното поле, но халфът на „белите“ стреля покрай вратата.

Четвърт час преди края на мача Георги Вълчев опита да изненада Николай Кръстев с плътен изстрел от дистанция, но стражът на Славия лесно улови.

В последните минути Славия се опита да приложи натиск върху Хебър.

В 82-ата минута Игонен добре скъси ъгъла пред Мартин Сораков и не позволи на нападателя на столичани да го преодолее. В 89-ата минута Игонен боксира топката след центриране от фал на Галин Иванов. Минута след това вратарят на домакините се отличи с още една намеса, избивайки с една ръка удар на Роберто Райчев с глава.

В третата минута на добавеното време Станислав Тодоров посочи бялата точка за игра с ръка на Емил Мартинов. Иван Колев реагира мигновенно и замени Николай Кръстев с Георги Петков. Ветеранът на „белите“ успя да спре Георги Вълчев и запази равенството.

Автор: „ДСпорт“
Снимка: „Фейсбук“ страница на Славия


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ