Лечков обяви кога ще е конгреса и обяви държавата за провалите във футбола

Йордан Лечков,

Вицепрезидентът на българския футболен съюз Йордан Лечков сподели в интервю за предаването „Арена Спорт“ по БНТ, че в четвъртък от 12:00 часа ще има Изпълком, който ще реши бъдещето на Младен Кръстаич.

“Четвъртък. 12:00 часа. Това ше бъде решение на Изпълкома. С тази задача е натоварен Георги Иванов. В четвъртък ще имате конкретна новина”, започна Лечков.

“Георги Иванов е натоварен да води разговорите за нов треньор”.

“Трябва да се направи разграничение между професионалния футбол и масовия спорт. В България не е тайна, че имаме демограски проблем. Няма как на частните клубове да кажеш какво да правят. От това страда националният отбор. Трябва да има много по-голяма конкуренция. В Германия, където съм бил, всеки ден бе борба за място в групата.”

“Има начин и преди 7, 8 година бяхме гласували такова нещо. Още на първия мач беше вкаран младият футболист и на 10-ата минута бе сменен. Голяма част от младите хора се задоволят бързо, не искат да си дават много зор.”

“И аз много я уважавам (б.р. Илиана Раева). Поднасям моето извинене, че останах . Другите спортове се финансират от държавата. За едни държавата е майка, за футбола е мащеха. Всички спортове получават от държавата и общините финансиране. Футболът се справя сам”.

“За какъв стадион говорим? Разбирам запалянковците, които са разочаровани от резултатите”.

“Преди 15 години казах, че като отбор нямаме класа. За мен са важни футболистите, не толкова треньорът. Просто трябва да знаят, момчетета, че като дойдат в националния отбор, трябва да се сбият. Който и да е треньор, му пожелавам да има повече разбиране. Имахме големи надежди за Кръстаич, но не се получиха нещата”.

“Разбирам го недоволството. Бих казал и на феновете – тези фенове искат и те да определят. Ако няма добър Левски, ЦСКА, Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив, няма как да смажем машината. Посочете моята вина. Футболистите трябва да се коментират. Ние критукуваме конструктивно“, завърши Лечков.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ