Христо Янев: Ако мислим да продължаваме така, пътищата ни ще се разделят

7 Dni Sport21.10.2023
Ботев Враца, Христо Янев

Старши треньорът на Ботев Враца Христо Янев не скри разочарованието си след загубата с 3:5 от Ботев Пловдив. Наставникът заяви, че не приема поведението на своя отбор в ситуациите, в които е допуснал гол, и разкри, че ако това не се промени, пътищата им ще се разделят.

„Говорихме си с момчетата кога за последно сме вкарвали три гола. Когато ти вкарат пет, най-логичното нещо е да загубиш мача. Не приемам поведението на отбора в ситуациите, в които ни вкараха. Не приемам поведението, когато играеш вкъщи, и не даваш всичко от себе си. Ако мислим да продължаваме така, нямаме допирни точки в начина на мислене и пътищата ни ще се разделят.

Ботев Пловдив е добър отбор, разполага с качествени футболисти. Показаха, че добре играят с топката. Знаехме, че ще имаме ситуации за гол, но не бях предвидил, че ще ни вкарат толкова леки голове. Не сме свършили добре нашата работа. Трябва да поработим във взаимовръзките в защита, както и отборната стратегия срещу противници като Ботев Пловдив.

Светльо Петров е много добър треньор. Всеки отбор, в който работи, има изграден стил и навици. 
Всеки един от нас ще иска неговият отбор да спечели. За нас е важно да излезем от ситуацията, в която се намираме. Трябва да променим отношението си. Ще става все по-трудно и трябва да проявим качества.

Доближаваме се до това, което искам. Свършихме много добра работа. Тренировката е едно, мачът е коренно различно. Няма огромно напрежение върху нас все още, но то ще дойде, ако продължим да допускаме загуби като тази“, заяви Янев.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ