Халф на Берое: Ние сме клуб с голяма история, чувствам се щастлив

Берое - ЦСКА, Отбор

Халфът на Берое Енцо Ойос коментира преди гостуването на Локомотив Пловдив от 14-ия кръг на еfbet Лига, че в отбора са наясно в каква ситуация се намират и трябва да започнат да печелят.

Как Берое ще успее да излезе от тази ситуация, в която се намира – 8 поредни мача без победа, 7 загуби?

В петък ни очаква много труден мач срещу Локомотив Пловдив. Смятам, че за нас единственият път да излезем от тази ситуация е да тренираме много усилено. Трябва да работим много сериозно, за да се представим по възможно най-добрия начин в петък.

Един от проблемите на отбора през последните мачове е липсата на голове, ти си футболист, който в креативен план може да реши този проблем?

Излизаме 11 срещу 11. Не мисля, че аз сам мога да реша даден проблем. Аз вярвам на моите съотборници, на треньора. Всички заедно ще трябва да преминем през този труден момент и да се върнем към победите. Наясно сме в каква ситуация се намираме и ще направим всичко, което е по силите ни, за да започнем да печелим отново.

В съблекалнята какво е настроението преди предстоящия мач срещу Локомотив Пловдив и с оглед негативната серия, в която се намирате?

Всички момчета в отбора са добре. Почти всички сме южноамериканци, но ние всички заедно с българските футболисти сме едно цяло. Мисля, че всички сме много единни. Стремим се всеки ден да ставаме все по-добри и да подобряваме нашата игра.

Гостувате на първия в класирането, запознати ли сте със силните и слабите страни?

Да, вече направихме анализ на тяхната игра с треньора. Разгледахме подобрно техните силни и слаби страни. Вярвам, че в петък ще направим важна крачка за нас.

Как оценяваш работата с треньора Хосе Луис Ачиари?

Той има много хубави виждания за футбола. Има голяма идея за това как ние трябва да играем и постепенно ние се опитваме да усвояваме неговите изисквания, които има към нас и да напредваме. Ние сме наясно с неговите изисквания към нас, как иска да играем. Надявам се, че в края на седмицата ние ще демонстрираме най-доброто, на което сме способни, за да покажем, че вървим в правилната посока.

Взехте ли необходимите поуки от последните мачове, за да не повтаряте грешките срещу Локомотив Пловдив?

Истината е, че в последните три мача играхме добре, направихме много хубави мачове. Мисля, че много малко не ни достигна в тези мачове, за да се получат различни резултати. Срещу ЦСКА 1948 имахме много положения за гол, както и срещу Локомотив София. Ще се повторя, но се надявам в петък срещу Локомотив Пловдив да излезем от тази ситуация. За нас е много важно да постигнем един добър резултат, за да може загубите да останат в миналото.

Има ли притеснение у вас, че с още няколко негативни резултата, може отборът да попадне в коренно различна ситуация с оглед началото на сезона и да се борите за оцеляването в шампионата?

Не, няма такива притеснения. Предстоящият мач ни дава нова възможност да излезем от трудното положение, в което се намираме. Аз вярвам, че ще започнем да вкарваме голове, защото създаваме много положения.

Какво е мнението ти за българския футбол и българското първенство, конкуренцията в него?

Истината е, че отвън нещата изглеждат по един начин, а когато си на терена по друг. Смятам, че българското първенство е интересно. Някои отбори залагат много на физическото присъствие, други на тактически футбол. В никакъв случай не е лесно, въпреки че отвън може би изглежда така.

В българското първенство в другите отбори има много бразилци. Има ли играчи, българи или чужденци, които ти направиха впечатление до този момент?

В българското първенство има някои много добри отбори, които ми направиха впечатление до този момент. Като бих отличил Георги Русев. Той е много добър футболист.

Как ти повлия това, че толкова време не игра за Берое?

Истината е, че ми се отрази много негативно. Не можех да помогна и да играя с моите съотборници. Почти два месеца бях извън игра. Единственото, за което мислех през това време беше кога ще мога да играя. Чувствах се много зле, че можех да тренирам, но не и да играя в мачовете. Сега съм много щастлив, че мога да помагам на Берое.

Знам, че играеш под наем в Берое, имаш ли желание трансферът ти да стане за постоянно?

Да, чувствам се щастлив в Берое. Берое е клуб с богата история. Берое и българското първенство ми предоставят добра възможност за развитие в Европа. Имам добра основа за израстване като футболист.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ