Пирин Благоевград без „армейците“ срещу ЦСКА

7 Dni Sport19.10.2023
Пирин Благоевград, Иво Тренчев

Пирин Благоевград приема ЦСКА в събота в мач от 14-ия кръг на Първа лига. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ е от 19:00 часа. Треньорът на орлетата Иво Тренчев няма да може да използва преотстъпените от червените Александър Бучков и Симеон Александров заради споразумение с червените. Първият отново е с контузия и е извън сметките на благоевградчани, докато вторият все още не може да се пребори за титулярно място в състава, като е допълнителна опция за атаката. Защитникът Бучков попадна в групата на Пирин за мача от 1/16-финалите за Купата на България срещу Вихрен (1:0), но през седмицата е получил нова травма и не е ясно колко ще отстъства. Симеон Александров взе участие в 8 срещи в първенството, но е престоял на терена 419 минути, в които не успя да се разпише.

Проблем пред Иво Тренчев е и травмата на Владимир Медвед, която не отшумява. Беларусинът взе участие в осем мача за тима през сезона, но от известно време е аут заради мускулен проблем.

Преди поражението от Лудогорец в последния кръг, орлетата бяха в серия от четири поредни мача без загуба след назначението на Иво Тренчев. В тях Пирин постигна три победи – над Хебър (2:1) Крумовград (1:0) и Етър (2:0). Сега благоевградчани влизат в трудна серия от двубои в шампионата, като освен домакинството на ЦСКА, следват визити на Черно море и Берое, както и у дома срещу ЦСКА 1948 преди ноемврийската пауза за националните отбори.

„Трябва просто да анализираме грешките и да намерим себе си, защото ни предстоят още толкова тежки мачове срещу Черно море, ЦСКА”, заяви Тренчев по повод програмата и играта на тима при загубата от Лудогорец. Той ще разчита в атака на играча под пара Борис Тютюков, който донесе за последно успеха над Вихрен за купата.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ