Какво става със звяра на ЦСКА?

7 Dni Sport16.10.2023
ЦСКА - Крумовград, Данило Асприля

Какво се случва с Данило Acприля и защо той не играе за ЦСКА

Това питат „червените” фенове на официалната страница на клуба във Фейсбук. Доста са мненията, че колумбиецът, който дойде на „Армията” след жестока трансферна сага, трябва да се появява много по-често на терена.

Има три солидни причини, поради които е по-логично статутът на Асприля да си оста не същият – твърда резерва. Първо – колумбиецът дойде в ЦСКА в доста слаба форма, след като не проведе нормална подготовка с предишния си отбор.

Второ – в схемата Ел Маестро няма крила, а Данило е именно такъв. Трето – на „Армията” има солиден проблем с голямата бройка футболисти, които нямат паспорт от EС, какъвто е случаят и с колумбиеца. По-вероятно е Браян Морено, който се възстанови наскоро от контузия, но често не попадаше в групата за сметка на Асприля, да го замени в разширения състав. С други думи занапред Данило не само няма да играе повече за „червените”, а това да става все по-малко.

Автор: „Мач Телеграф“

Има вариант, в който Нестор Ел Маестро, да използва Данило Асприля за златна резерва в ЦСКА.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ