Помните ли охуленият от Бойко спортен министър на Денков?! Бедна ви е фантазията какво е сътворил в Тотализатора

7 Dni Sport16.10.2023
димитър илиев

Проваленият министър Димитър Илиев се похвали в интервю преди седмица по БНТ, че служителите в БСТ работят в по-добри условия и с повишено заплащане, откакто той е на власт. Поръчковата медийна изява бе часове, след като Бойко Борисов обяви Илиев за най-некадърния министър на Денков.

Проверка на 7Dnisport.bg установи, че нито едното нито другото е вярно. Пенсионираният спортен шофьор лъже безпардонно както всичките му колеги от партията, която го натресе на поста – „Продължаваме Промяната“. Другият вариант е да е тотално незапознат с реалната ситуация в БСТ.

Което само потвърждава опасенията ни, че или Илиев е калинка на ПП, или е… некадърна калинка на ПП.

Проблемите в БСТ не само си стоят, но и се задълбочават от тотално неадекватните решения на дерибействащия в Тотализатора началник Тарлеков.

Относно заплатите на работещите е задействана невероятна схема. Сключеният нов колективен трудов договор на служителите дава правото да се възползват от ваучери за храна от пари, който им се от държат от заплатите! Т.е. на служителите им се връща нещо което си е тяхно. Това според министъра е увеличение. Служители и синдикати са в потрес от тотално неадекватното изказване на личния авер на Кирил Петков и вече стягат протестни действия.

Условия за труд в БСТ е силно казана дума, според все по малко оставащите там служители. Почти всеки втори служител си търси нова работа, а молбите за напускане валят ежедневно.

Автопаркът на дружеството е в тотален упадък. В някой дирекции служители сами си ремонтират автомобилите.

7dnisport.bg разполага с информация, че новопостъпил служител, който e трябвало да отговаря за автопарка, е изкарал на работа точно… половин ден! Човекът започнал работа, видял какво тотално безхаберие и некомпетентност цари и си взел шапката отчаян.

Най-новото „управленско“ решение на Тарлеков било при командировки служителите от един пол да спят в една хотелска стая, за да се пестят пари от хотелски настанявания. „Невиждано“ и „иновативно“ решение в областта на мениджмънта и финансовия контрол. Интересното е, че когато шефовете ходят по командировки, те не само не спят в една стая, ами си наемат луксозни апартаменти.

Очевидно изнервен и явно осъзнаващ невъзможността да се справя с управлението на дружеството, изпълнителният директор взима крайно неадекватни решения, които не подобряват работната среда. Напротив още повече демотивират служителите на БСТ. Въпросът е докога ще продължи тази серия от неадекватни и неподготвени управленци в министерството. И дали те не се назначават от Димитър Илиев, като част от политиката на управляващата партия да се съсипе Спортния тотализатор, за кеф на техни спонсори от хазартния бранш.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ