Трима от Кот д‘Ивоар акостираха в Ботев Пловдив и дебютираха

7 Dni Sport16.10.2023
Ботев Пловдив - Марица Пловдив,

Чуждестранната колония в Ботев Пловдив се увеличава. Трима иностранци дойдоха при канарчетата и взеха участие в котнролата с Марица Пловдив в събота по обед. Жълто-черните разбиха съперника с 4:0 на базата си в Коматево. Тончи за домакините бяха Секулич (6), Бароан (70 – дузпа) и Акере (87), а Пушкаров си вкара автогол в 64-ата минута. Уме Емануел удари гредата в 30-ата минута.

Въпросните чуждестранни футболисти бяха записани от клуба в томовия лист като Играч на проби 1, 2 и 3. Първият започна като титуляр, а другите двма се появиха на терена през второто полувреме.

Става въпрос за състезатели от Кот д‘Ивоар – двама централни защитници и едно крило. Те са били гледани и доведени лично от спортния директор на Ботев Пловдив Артур Платек. По настояване на полския специалист имената им не бяха обявени публично. Състезателите ще изкарат проби и след тях Платен и старши треньорът Душан Керкез ще решат дали ще ги задържат.

Вчера Керкез изгледа двубоя на дубъла на канарчетата срещу Гигант Съединение от Югоизточната Трета лига.

Юношите на Ботев Пд до 15-годишна и 16-годишна възраст пък взеха своите дерби мачове срещу градските си връстници от Локомотив. Двубоите от 11-ия кръг на Елитните юношески групи се играха на Футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“.В първата среща Ботев U15 воден от Милен Кунчев и Александър Грънчарски се наложи с 2:1. При година по-големите, начело на които са Петър Пенчев и Румен Байрев, жътло-черните бяха още по-убедителни – 3:1.

Автор: „Тема спорт“

Снимка: Официална Фейсбук страница на Ботев Пловдив


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ