Ален Тупаич пое Литекс във Втора лига

7 Dni Sport16.10.2023
Screenshot 2023-10-16 at 8.31.25

Поредна треньорска рокада във Втора лига. Нов наставник има и Литекс, пишат колегите от „Тема Спорт“. Начело на ловчанлии застава 48-годишният Ален Тупаич. Той заменя досегашния старши треньор Добри Митов. Родният наставник става тийм мениджър на оранжевите. Литекс започна колебливо кампанията и в момента е 14-ти, точно над чертата на изпадащите, с едва 13 точки от 13 мача – 3 победи, 4 равенства и 6 загуби, голова разлика 11-17.

Тупаич работи вече с оранжевите от няколко дни, като ги води дори от пейката в контролата с ЦСКА в Тетевен, загубена с 1:5, в деве полувремена по 30 минути.

48-годишният сърбин, който има УЕФА Про лиценз, обаче е познато име за Литекс. Той бе помощник на тима при последния престой на Люпко Петрович край Покрития мост. После обаче си тръгна с него.

През есента на 2022 година е бил начело на Будучност Валйево. Бил е помощник-треньор в Раднички Крагуевац, Колубара и Борац Баня Лука. През сезон 2020/21 води кувейсткия Ал Джахра. Има и друг международен опит – бил е асистент на Люпко Петрович в тайландския Тхан Хоа.

След паузата за националните отбори Литекс гостува на Беласица. Мачът е в петък от 16:00 часа на „Арена Симитли“. Това ще е и официалният дебют на Ален Тупаич начело на оранжевите.

През миналата седмица треньорска промяна имаше и в Септември София. Там Красимир Балъков напусна, а мястото му зае наставника на дубъла на столичани Иван Гешев.

Снимка: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ