Кръстаич се изрепчи: Всеки мач имам ултиматум

България, Младен Кръстаич

Националният селекционер на България Младен Кръстаич коментира предстоящия мач на „лъвовете“ срещу Литва на стадион „Васил Левски“ на 14 октомври от 19:00 часа. Сръбският специалист се засегна на въпрос дали има поставен ултиматум и заяви, че е доволен от показаната игра от България, но не е доволен от постигнатите резултати.

„Със сигурност ни очаква изключително тежък мач. Литва е един дисциплиниран отбор, който много тича и има отлична игра в транзиция. Очаквам добра енергия от играчите и да покажем самочувствие и да потърсим победата“, заяви Кръстаич.

„Както в двата мача срещу Черна гора и този в Сърбия допуснахме еднакви грешки, не се възползвахме от възможностите и шансовете си. В квалификационните мачове трябва да използваме и полуположенията си и да не допускаме леки голове. Наясно съм, че резултатите се помнят. Ако бяхме взели точките, които заслужаваме, щяхме да сме на съвсем различно място“, каза още той.

„Без значение от резултатите, аз съм доволен от начина, по който играчите тренират. Всичко негативно трябва да е на мой гръб, а всички позитиви трябва да са за играчите. Това е така от първия ден и ще бъде така докато съм тук“, заяви националният селекционер на България.

„Ще подходим офанзивно към утрешния мач. Противникът ни е много организиран в дефанзивен план. Трябва да се възползваме от положенията си, дори и да са полуположения, а не да пропиляваме по 3-4 шанса на мач. Не крия нищо, щастлив съм от работата на момчетата и пак казвам, че ако не бяха късните голове от Сърбия и Черна гора – щяхме да имаме шанс да се борим за първите две места“, коментира още националният селекционер.

„И сами знаете, че в състави ни липсват четирима играчи. Няма ги Петко Христов, Антон Недялков и други. Относно това кака ще играем – нашият стил е офанзивен и искаме да пресираме високо. Утре ще играем толкова, колкото противникът ни позволи. Трябва да покажем повече концентрация особено в последните минути и трябва да бъдем наясно, че мачът се играе до последния съдийски сигнал“, заяви още той.

Младен Кръстаич се засегна на въпрос дали има поставен ултиматум за утрешния двубой и заяви: „Не. За всеки мач имам ултиматум да спечеля. Докато бях играч във всеки мач търсех победата, така съм и като треньор. Това беше и моят ултиматум към играчите“.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ