Шефът на люксембургската федерация даде Махмутович за пример

7 Dni Sport12.10.2023
ЦСКА - Левски, Енес Махмутович

Президентът на футболната федерация на Люксембург Пол Филип използва защитника на ЦСКА Енес Махмутович като един от примерите за развитието на спорта в страната. Националният отбор на Великото херцогство прави много силни европейски квалификации и след изиграването на 6 кръга е изцяло в борбата за участие в Германия догодина. Утре и в понеделник му предстоят ключови сблъсъци с Исландия и Словакия по пътя към мечтата.

„Предстоят ни три дни, които могат да променят футбола в Люксембург завинаги“, казва Филип, който застава начело на местната федерация през 2004 г.

„Никога не съм си мислел, че ще стигнем дотук. Да сме толкова близо. Но „човешкият материал“ сега е по-висок от всякога. Вижте защитата от първия ни мач с Исландия – Антъни Морис от Унион Сен Жилоа, Марвин Мартинс от Аустрия Виена, Енес Махмутович от ЦСКА София, Максим Шано от Аячо и Мика Пинто от Витес.

Инвестициите, които направихме в юношеския футбол преди години, се изплащат по невероятен начин“, сподели удовлетворението си 72-годиншият шеф.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ