„Информацията Ви отговаря на истината, Нестор Ел Маестро влезе в съблекалнята и го обяви: Действаме“

7 Dni Sport10.10.2023
ЦСКА - Левски, Нестор Ел Маестро

Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро е затегнал сериозно дисциплината в отбора. Новият наставник на червените въвел и нови порядки в тима по отношение най-вече заздравяването на вътрешния климат.

Освен, че с идването си той промени схемата на игра от трима на четирима в защита и подредбата в средата на терена, Нестор е подобрил реда. Вече нямало закъснения за тренировки, каквито имало преди него по времето на Саша Илич. Доста от своеволията, които състезателите проявявали били пресечени.

Вътрешният правилник бил сериозно подобрен. Дисциплината и колективът вече били на много по-високо ниво. Нещо, което било отчетено и от самите футболисти, които приемали нещата доста сериозно.

Специалистът често викал играчите на индивидуално разговори. Нещо, което рядко се виждало преди това. Подходът му бил различен към отделните състезатели. Привиквал всеки един и му отделял нужното време за изчистване на главата и това къде трябва да наблегне и да вдигне нивото.

Подобреният климат в ЦСКА се вижда и на клиповете, които клубът започна да пуска от съблекалнята, на полувремената на мачовете.

Много промени имало и по отношение на анализите, както на самите футболисти, така и на съперниците. Важна роля тук изиграва новият помощник-треньор Александър Гицов. В дербито с Левски, заради наказание от ДК, Гицов го изгледа от журналистическата ложа. Там води записки и на почивката предаде лаптоп с данни за съблекалнята.

Играчите имали огромно уважение към Нестор и щаба му, който засега успявал да им влезе под кожата, като това се отразявало и на дисциплината в отбора.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ