Аспарух Никодимов: Имам какво да кажа на Гриша Ганчев за Майкъл С. Естрада

7 Dni Sport09.10.2023
ЦСКА - Левски, Майкъл Естрада

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов даде интервю след Вечното дерби, завършила наравно – 1:1. Ето какво каза Паро пред нашата медия:

Здравейте, г-н Никодимов! Какъв е коментарът Ви за изминалото Вечно дерби?

– Aз очаквах малко повече от този двубой, но явно напрежението си оказа влияние. Не беше това ниво, което ЦСКА показа срещу пловдивските отбори. Видя се обаче, че Левски ги затрудни повече, бяха се разузнали един друг и нямаше кой знае какви голови положения. Опитваха се и от двата отбора, за мен сякаш остана недовършен мач.

Какво не достигна на ЦСКА да спечели двубоя?

– Не им достигна един гол (смее се). Тези момчета още не са се напаснали хубаво, защото – виждате, в България през цялото време се прави селекция, ту дойде един, ту друг и докато се сработят, сезонът свърши. Трябва да се установи основен състав от 8-9 души, да влезне един нов не е фатално, но дълго време се осъществява селекцията…

Кое най-много ви впечатлява в играта на „армейците“?

– Има силни моменти, това момче Майкъл Естрада не е лошо, но още няма достатъчно опит, за да бъде по-добър. Иначе притежава спортно-технически качества. Както се казва, има хляб в него.

На работата на Ел Маестро ли се дължат положителните резултати на „червените“ в последните мачове?

– В България веднъж завинаги трябва да се разбере, че треньорът е номер едно. Зависи от наставника, защото видяхте, че и при предишния треньор, и сега резултатите са по-различни. Играта най-вече е по-жива, по-бърза и комбинативна. Значи нещо е направил Ел Маестро и то за кратко време. Дано да продължават така, да видим таванът докъде ще стигне, а таванът за нас е шампионска купа!

Очаквате ли промени по състава, тъй като предстоят наглед лесни мачове за отбора?

– Няма лесни мачове. Най-лесният, може да стане най-труден. Когато водиш в 3, 4 гола разлика, тогава срещата е лесна. Подцениш ли противника, сам си правиш сблъсъка сложен. Играчите са на терена първо, за да спечелиш, второ, за да забавляваш публиката. Ти си като един артист, това ти е работата.

Кой според вас ще е основният конкурент на ЦСКА в битката за титлата?

– Лудогорец си остава постоянен такъв, може би Левски ще се вдигнат, тъй като на моменти показаха не лоша игра. Локо (Пловдив), Черно море също ще са в борбата. Традиционно обаче Лудогорец, Левски и ЦСКА са кандидатите за първото място.

Преди седмици ултраси на ЦСКА изразиха недоволството си от управлението на Гриша Ганчев, но през миналия четвърък (5.09) клубът получи разрешение за реконструкцията на стадион „Българска армия“. Имат ли основания крайните фенове да негодуват?

– Фенът за това фен, да ходи да поддържа отбора си. За останалите неща са длъжни да се грижат шефовете. Те на момента си изявяват емоциите, искат да видят една добра игра, отборът да върви напред, защото в много години ЦСКА е печелил шампионски титли. Те си живеят с някои спомени, но нещата се променят. Има текучество на играчи, по мое време трудно се преминаваше от Левски в ЦСКА, това си е цяло чудо. БФС не разрешаваше такива трансфери.

Автор: Михаил Георгиев / „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ