Късен гол на Чочев донесе минимална победа на ЦСКА 1948 срещу Ботев Пд

IMG_1636

ЦСКА 1948 постигна минимална, но заслужена победа с 1:0 в домакинството си на Ботев Пловдив в двубой от 13-ия кръг на efbet Лига.

В 76-ата минута домакините пратиха топката в мрежата на „жълто-черните“, но голът на Видар Кяртансон не бе зачетен заради засада. Десет минути след това Ивайло Чочев с глава порази вратата на Ботев Пловдив, засичайки центриране от пряк свободен удар на Георги Русев.

В първите минути от мача в полите на Витоша домакините бяха по-активни.

В 5-ата минута топката бе изчистена от защитата на Ботев след един ъглов удар, но стигна до Ерденис Гурища. Той центрира от десния фланг. На границата на вратарското поле гостите забравиха Ивайло Чочев, който стреля с глава, но нацели десния страничен стълб на вратата, пазена от Даниел Кайзер.

По-добрата игра за ЦСКА 1948 продължи, а защитата на Ботев Пловдив непрекъснато бе поставяна под изпитание.

В 23-ата минута Антонио Вутов се пребори с Антонио Перера за една топка и стреля от над 20 метра по земя, но топката мипа покрай вратата.

Ботев отговори с удар на Антоан Бароан с левия крак фронтално срещу вратата на Даниел Наумов, който плонжира и спаси.

Постепенно Ботев Пд изнесе играта в предни позиции и в 35-ата минута топката стигна до Фаустас Степонавичус, но той стреля неточно.

В добавеното време на първото полувреме Бирсент Карагарен центрира добре към Чочев, който засече топката с левия си крак в наказателното поле, но топката мина покрай вратата и така първата част на мача завърши без поражения.

Втората част започна с домакински натиск, но възпитаниците на Николай Панайотов така и не успяваха да създадат чисти голови положения и да уцелят вратата на Даниел Кайзер.

В 55-ата минута Чочев се измъкна от Антоан Конте и с левия крак засече центриране от дълбочина на Симеон Петров, но прати топката над вратата.

Така се стигна до 76-ата минута, когато резервата Видар Кяртансон се измъкна сам срещу вратаря, който не излезе добре. Исландецът се възползва от това и прати топката в мрежата му, но попадението не бе зачетено заради засада.

Натискът на „червените“ продължи, като в 86-ата минута те получиха пряк свободен удар вляво от наказателното поле на Ботев Пловдив. Зад топката застана Георги Русев, който центрира меко в наказателното поле, където Ивайло Чочев се придвижи добре между двама футболисти на „жълто-черните“ и този път насочи топката прецизно с глава право в мрежата на Кайзер – 1:0!

Логично, в следващите минути Ботев Пловдив тръгна в атака, за да опита да изравни резултата, но до нов гол не се стигна и така „червените“ постигнаха втора поредна победа в шампионата.

С този успех, който бе втори пореден за тях, възпитаниците на Николай Панайотов събраха 21 точки, с които се изкачиха на 6-ото място във временното класиране на шампионата, където Ботев Пловдив е 12-и с 12 точки в актива си.

В следващия кръг, който ще бъде след паузата за националните отбори, „червените“ ще гостуват на Локомотив София в „Наджеда“, докато Ботев Пловдив ще премери сили с Ботев Враца, отново като гост.

Автор: „ДСпорт“
Снимка: Официална „Фейсбук“ страница на Ботев Пд


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ